Intervju sa španjolskim predsjednikom EWTN-a o njegovoj knjizi o znanstvenim dokazima za Boga postaje viralan
Svijet

Intervju sa španjolskim predsjednikom EWTN-a o njegovoj knjizi o znanstvenim dokazima za Boga postaje viralan

Djelatnici ACI Prensa, 12. siječnja 2024. / 18:15

Intervju s predsjednikom EWTN-a u Španjolskoj o njegovoj knjizi o postojanju Boga postao je viralan na društvenim mrežama, ističući interes takozvane generacije Z (oni rođeni 1997. ili kasnije) za misterij postojanja Boga ( napomena: EWTN je matična tvrtka CNA).

José Carlos González-Hurtado razgovarao je o svojoj knjizi “Nuevas Evidencias Científicas de la Existencia de Dios” (“Novi znanstveni dokazi o postojanju Boga”) s Luisom Userom na “Con P de Podcast.” Intervju, objavljen prije samo mjesec dana, razgovor je dug sat i pol koji je imao gotovo 365.000 pregleda na YouTubeu u punom formatu.

Od tada je objavljena u kratkim isječcima na Instagramu, TikToku i YouTubeu, dajući joj ukupno više od 40 milijuna pregleda, prema izdavaču knjige, Voz de Papel, koji je u izjavi rekao da je interes “doista iznenađujući. ”

Knjiga se temelji na činjenici da “nikada prije nije bilo toliko znanstvenih dokaza o postojanju Boga”, kako je njen autor objasnio tijekom predstavljanja sveska prošlog rujna.

Objave na društvenim mrežama također su dovele do toga da knjiga postane osma najprodavanija knjiga na Amazonu 7. siječnja, “nadmašivši većinu [popular] bestselera, kako romantičnih romana tako i knjiga za samopomoć”, istaknuo je izdavač.

González smatra da, unatoč tome što živimo u društvu “punom zabave koja nam otežava razmišljanje o velikim pitanjima, svi želimo znati postoji li Bog”, jer o tome ovisi “način na koji živimo svoje živote”. pitanje.

Prema riječima predsjednika EWTN-a u Španjolskoj, “postoje samo dvije mogućnosti, a nužno je da je jedna od alternativa istinita, a druga nije: ili Bog-Stvoritelj postoji ili ne postoji”; treći način, u kojem Bog “postoji, ali samo malo”, nije moguć, niti se može imati “svako malo Boga”, rekao je.

Ova priča je prvi put objavljenod strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Nicolás de Cárdenas

Nicolás de Cárdenas dopisnik je ACI Prensa iz Španjolske od srpnja 2022. U svojoj novinarskoj karijeri specijalizirao se za društveno-religijske teme, a radio je i za lokalne i međunarodne civilne udruge.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Argentinska časna sestra zapamćena po svom osmijehu koji se smatra sveticom

Katoličke vijesti

Kritičari osporavaju Njemački sinodalni put u svjetlu studije o zlostavljanju

Katoličke vijesti

Božić 2023.: Neka naša lica budu obasjana licem Isusovim – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti