Intervju Glasa Koncila s novoimenovanim požeškim biskupom Ivom Martinovićem
Biskupska konferencija BiH

Intervju Glasa Koncila s novoimenovanim požeškim biskupom Ivom Martinovićem

Ususret biskupskom ređenju u Požegi, u Glasu Koncila za nedjelju, 9. lipnja 2024. objavljen je intervju s novoimenovanim požeškim biskupom Ivom Martinovićem.

U razgovoru mons. Martinović govori o pastoralu i osnaživanju mlade hrvatske biskupije. „Crkva je živa u mjeri u kojoj mi svjedočimo svoju vjeru“, središnja je poruka mons. Martinovića koji je uz ostalo također rekao: „Onoliko koliko činimo da Krist postane središte osobnoga, obiteljskoga i vjerskoga života, da pojedince i obitelji usmjeravamo na Krista, a ne na sebe, toliko će obitelji i pojedinci biti jaki u vjeri i kvasac dobroga društva“.

„U Požešku biskupiju donosim sebe i sve što je utkano u moj život i moju vjeru. Donosim sve ono naravno i ljudsko, vjerničko, fratarsko i svećeničko, pa u tom smislu i biskupsko što se temelji na Božjoj radosti i miru. Ne nastavljam samo započeta djela biskupa Antuna, nego i djelo spasenja i ljubavi Sina Božjega, koji je došao da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge“, kazao je u razgovoru.

„Za katoličku obitelj koja moli, redovito ide na misu, živi svoju vjeru i od vjere može se reći da je mala Crkva ili Crkva u malom. Takve su obitelji temelj Crkve jer one su svojom vjerom i životom Božje svjetlo u svijetu. Preveliki su izazovi za današnje obitelji i zato ih treba ohrabriti, poticati i na razne načine duhovno pomagati kako bi rasle u vjeri. Postoje razne pastoralne mogućnosti i aktivnosti na razini župa, dekanata i biskupije koje se u tom smislu mogu i trebaju organizirati. Valja poticati i ojačati obiteljski povezane zajednice. Svaki vjernik, pa onda i svaka katolička obitelj onoliko je jaka i snažna koliko je vjerom i životom povezana s Kristom koji je za nas i za naše vrijeme temelj i orijentir“, dodao je mons. Martinović. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Služavke Malog Isusa molitvom u pripravi za Jubilej 2025.

Katoličke vijesti

Počeli restauratorski radovi na ciboriju u bazilici sv. Petra

Katoličke vijesti

Mostar: Proslava župne svetkovine i podjela službi bogoslovima

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti