Gledanje Euharistije očima 10 svetaca
Europa

Gledanje Euharistije očima 10 svetaca

Osoblje ACI Prensa, 1. lipnja 2024. / 10:20

Isus je prisutan u euharistije i Katoličke Crkve, a mnogi crkveni sveci poticali su katolike na molitveno sudjelovanje u svetoj misnoj žrtvi i klanjanju Presvetom Sakramentu.

Kroz stoljeća, sveci su nas svojim svjedočanstvom i svojim spisima poučavali vitalnoj važnosti Euharistije u kršćanskom životu.

Ispod 10 svetaca nudi svoje mudre savjete kako više voljeti Euharistiju:

1. Sveti Alfons Marija Liguori

“Znajte sigurno da će vrijeme koje provedete s pobožnošću pred ovim najbožanstvenijim sakramentom biti vrijeme koje će vam donijeti najviše dobra u ovom životu i najviše će vas utješiti u vašoj smrti iu vječnosti. I znajte da ćete možda dobiti više u četvrt sata klanjanja pred Isusom u Presvetom Sakramentu nego u svim drugim duhovnim vježbama toga dana.”

2. Sveti Franjo Saleški

„Kada je molitva sjedinjena s ovom božanskom žrtvom (mise), ona postaje tako neizrecivo djelotvorna da uzrokuje da duša preplavi, takoreći, nebeske utjehe. Ovdje ona počiva na svom dragom.”

3. Sveti Ivan Marija Vianney, župnik Arški

“Kad bismo znali vrijednost svete misne žrtve, koliko bismo više truda uložili da joj pomognemo!”

4. Sveti Ljudevit Marie Grignion de Monfort

Prije pričesti “Molite Mariju da vam posudi svoje srce kako biste mogli primiti njezina Sina s njezinim raspoloženjima”.

5. Sv. Terezija od Isusa (ili Avilska)

“Nakon što ste primili Gospodina, budući da imate samu osobu nazočnu, nastojte zatvoriti oči tijela i otvoriti oči duše i pogledati u svoje srce.”

6. Sveti Ivan Bosco (Don Bosco)

“Dragi mladi, želimo li biti sretni i radosni? Ljubimo Isusa u sakramentu svim srcem.”

7. Sveta Katarina Sijenska

“O bezgranično milosrđe! Kao što si nam dao samoga sebe, posve Boga i posve čovjeka, tako si nam svega sebe ostavio kao hranu da dok smo hodočasnici u ovom životu ne klonemo od umora, nego da nas okrijepiš tobom, nebeska hrana.”

8. Sveti Ivan Pavao II

“Draga braćo i sestre, moramo se osjećati izazovnima zbog potreba tolike braće. Ne možemo zatvoriti srce pred njihovim zahtjevima za pomoć. I ne možemo zaboraviti da ‘ne živi čovjek samo o kruhu’. Treba nam ‘kruh živi koji je sišao s neba’. Ovaj kruh je Isus. Hraniti se njime znači primiti sam život Božji, otvoriti se logici ljubavi i dijeljenja.”

9. Sveta Terezija iz Lisieuxa

“Sjetio sam se da sam čuo da se na Dan prve pričesti dobivaju sve tražene milosti. Ta me misao odmah utješila, i iako sam tada imao samo šest godina, rekao sam sebi: ‘Molit ću za svog jadnog starca (nekoga kome je ona pokušala dati milostinju) na dan moje prve pričesti. “

10. Sveti Franjo Asiški

„Kad ne mogu prisustvovati svetoj misi, klanjam se Tijelu Kristovu očima duha u molitvi, kao što ga obožavam kad ga vidim na misi.“

Ova je priča izvorno objavljena u lipnju 2022 ažuriran od strane ACI Prensa, CNA-ov partner za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

(Priča se nastavlja u nastavku)

Pretplatite se na naš dnevni bilten

ACI Prensa

ACI Prensa je sestrinska agencija Katoličke novinske agencije, koju je 1980. godine u Limi, Peru, osnovao vlč. Adalbert Marie Mohm (†1986.). 1997. ACI Prensa pokrenula je web stranicu www.aciprensa.com, koji je najveći i najposjećeniji internetski izvor katoličkih vijesti na španjolskom jeziku. 2014. god. Televizijska mreža vječne riječi (EWTN) kupila Katoličku novinsku agenciju i ACI Prensa. Od spajanja, CNA i ACI Prensa su proširili svoju distribucijsku platformu. Sada je to usluga EWTN News Inc.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nizozemski biskup: Fiducia Suplicans previše ‘u skladu s zeitgeistom’

Katoličke vijesti

Papa Franjo imenuje umirovljenog suca da istraži optužbe za seksualno zlostavljanje protiv kanadskog kardinala

Katoličke vijesti

Papa Franjo: S đavlom se nikada ne smije razgovarati

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti