Emotivan susret: Plehanski gvardijan fra Anto Tomas pohodio četiri obitelji u Gornjoj Lupljanici
Biskupska konferencija

Emotivan susret: Plehanski gvardijan fra Anto Tomas pohodio četiri obitelji u Gornjoj Lupljanici

Plehanski gvardijan fra Anto Tomas pohodio je u srijedu 21. veljače četiri obitelji u Gornjoj Lupljanici koja pripada njegovoj Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Naime, sve četiri te obitelji žive u Hrvatskoj, a u svoje sada obnovljene obiteljske kuće iz kojih su morali u jeku Domovinskog rata izbjeći, dolaze kada god imaju priliku. Kako nisu mogli biti u vrijeme božićnih blagoslova došli su oni sa djecom u vrijeme ovih zimskih praznika i zaželjeli da njihov župnik fra Anto blagoslovi njih i njihove domove.

Pohodio je tako fra Anto i blagoslovio njih i njihove domove; bračnoga para Jure i Ilke Perić, koji sa svojom djecom Miom i Antom žive u Zagrebu. Potom je pohodio i blagoslovio dom bračnoga para Joze i Slavice Perić koji žive u Slavonskom Brodu. Radosno ih je potom dočekala obitelj Ivana i Olgice Perić, koji žive u Zagrebu, a potom obitelj Marine i Dominika Perića sa kćerima Martom i Marijom.

Ugodni su, nakon obreda blagoslova, bili razgovori kako s odraslim članovima tih četiriju obitelji tako i s njihovom djecom i unucima. Pohvalio ih je fra Anto što dovode svoju djecu u svoj rodi kraj, naglasivši kako tako uče djecu važnost čuvanja svog identiteta, tradicije i vjere tako bitnih vrednota u čovjekovom odrastanju. Kako su sve četiri obitelji rodbinski povezani u razgovoru sa Marinom Brajković, rođenom Perić doznali smo koliko im znače blagoslovi obitelji i sam dolazak u svoj rodni kraj. Iako je iz njega kao mala djevojčica u izbjeglištvu došla u Zagreb gdje je odrastala, udala se i stekla svoju obitelj, posvjedočila je kako se najbolje osjeća baš u svojoj rodnoj kući u Gornjoj Lupljanici, koju je zajedno sa suprugom, inače Zagrepčaninom, obnovila. Naglasila je kako su joj dani tu provedeni posebno lijepi, ispunjeni, a tu je ljubav prenijela i na svoje dvije kćeri Martu i Mariju koje rado tu dolaze. (kta/b.l.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta ‘DISC’

Katoličke vijesti

Predstavljanje Zaklade Ljudsko bratstvo u Austriji i Njemačkoj

Katoličke vijesti

U župi Rankovići sakrament Svete pričesti primilo pet prvopričesnika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti