Objavljena tema IV. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba
Biskupska konferencija

Objavljena tema IV. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba

„Ne odbaci me u starosti mojoj“ tema je IV. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba koji će se slaviti u nedjelju 28. srpnja 2024., objavio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi IKA.

IV. Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba slavit će se u nedjelju, 28. srpnja 2024. Tema koju je odabrao Sveti Otac – „Ne odbaci me u starosti mojoj“ (usp. Psalam 71, 9) – ima za cilj skrenuti pažnju na činjenicu da je, nažalost, usamljenost gorka sudbina u životu mnogih starijih osoba, tako često žrtava kulture bacanja, navodi se u priopćenju Dikasterija za laike, obitelj i život.

U ovoj godini priprave za Jubilej, za koju Sveti Otac želi da bude posvećena molitvi, tema Svjetskog dana preuzeta je iz Psalma 71, molitve starca koji se prisjeća povijesti svog prijateljstva s Bogom.

Njegujući karizme baka i djedova i starijih osoba te njihov doprinos životu Crkve, taj Svjetski dan nastoji poduprijeti nastojanja svake crkvene zajednice u vezivanju generacija i borbi protiv usamljenosti, sa sviješću da – kako se kaže u Svetome pismu – „Nije dobro čovjeku biti sam“ (Post 2, 18).

Papa Franjo ustanovio je Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba 31. siječnja 2021. i odredio da se slavi svake godine četvrte nedjelje u srpnju, uz blagdan sv. Joakima i Ane, Isusovog djeda i bake koji se slavi 26. srpnja. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Župa Gorice proslavila nebeskog zaštitnika

Katoličke vijesti

Svjetlo riječi dobilo priznanje za radioemisiju “Bosna Srebrena”

Katoličke vijesti

Papa: Podupirati geste koje omogućuju pregovore u Ukrajini i Svetoj zemlji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti