Državni odvjetnik New Yorka tužen je zbog ‘ciljanja’ centara za trudnoću koji podržavaju život
Europa

Državni odvjetnik New Yorka tužen je zbog ‘ciljanja’ centara za trudnoću koji podržavaju život

Osoblje CNA, 29. svibnja 2024. / 13:55

Neprofitna odvjetnička tvrtka Alliance Defending Freedom (ADF) i drugi tuže državnu tužiteljicu New Yorka Letitiu James zbog navodnog “korištenja svoje ovlasti da cenzurira pro-life centre za trudnoću” jer promiču ukidanje pilula za pobačaj, navodi se u utorak. priopćenje za javnost.

Prirodni hormon progesteron može se koristiti za suzbijanje abortivnog učinka prve pilule za pobačaj. James je tužio 11 vjerskih centara za pomoć u trudnoći koji se zalažu za život ranije ovog mjeseca navodeći da su centri promicali pogrešne izjave o poništenju tableta za pobačaj.

ADF je podnio tužbu zajedno s Nacionalnim institutom za zagovornike obitelji i života (NIFLA) u ime dvaju neprofitnih pro-life centara za trudnoću.

“New York namjerno uskraćuje ženama slobodu da nastave svoju trudnoću cenzurirajući one koji to promoviraju. Prisiljavaju žene da pobačaju – čak i ako to ne žele,” rekao je Thomas Glessner, predsjednik i osnivač NIFLA-e, u izjavi koju je podijelio s CNA.

“Kako uopće ima smisla vjerovati ženama u njihovim medicinskim odlukama ako aktivno pokušavate od njih sakriti znanstveno utemeljene informacije?” nastavi on. “To nema smisla, niti je legalno.”

Pilula za pobačaj je postupak u dva koraka u kojem trudnica prvo uzima lijek mifepriston, koji prekida opskrbu nerođenog djeteta hormonom progesteronom, što dovodi do djetetove smrti.

Žena tada uzima drugi lijek, misoprostol, koji uzrokuje kontrakciju maternice, na kraju izbacujući djetetovo tijelo.

Preokret pilule za pobačaj djeluje davanjem progesterona u visokim dozama nakon što je žena progutala mifepriston; hormon je namijenjen suzbijanju učinaka abortivnog lijeka. Nekoliko anketa imati pronašao dokaze da lijek može biti učinkovit u zaustavljanju medikamentoznog pobačaja.

“Mnoge žene žale zbog svojih pobačaja, a neke nastoje zaustaviti učinke kemijskih lijekova za pobačaj prije nego što uzmu drugi lijek u procesu pobačaja”, rekla je pravna savjetnica ADF-a Gabriella McIntyre u priopćenje za javnost. “Uzimanje dodatnog progesterona u to vrijeme često može spasiti život njihove bebe.”

“Glavni državni odvjetnik New Yorka, međutim, čini sve što može kako bi uskratio ženama slobodu izbora”, nastavila je McIntyre u svojoj izjavi. “Žene bi trebale imati mogućnost ponovnog razmišljanja o pobačaju, a pro-life centri za trudnoću koje predstavljamo u ovom slučaju istinito ih informiraju o tom izboru.”

Pritužba se odnosi na mladu ženu koja je iskoristila informacije iz njujorškog pro-life centra za trudnoću kako bi spasila život svoje kćeri.

“Da nije bilo informacija o Abortion Pill Reversal online, dovršila bih abortus i Myli’anna danas ne bi bila živa”, izjavila je žena identificirana kao Maranda u tužbi podnesen prošli tjedan.

“Tražimo od suda da potvrdi slobodu centara za trudnoću da govore zainteresiranim ženama o ovom zakonitom tretmanu koji spašava život”, zaključila je McIntyre.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Cijeli tekst: Razmišljanja Križnog puta Velikog petka pape Franje

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Dijeljenje našeg susreta s Kristom čini naše susrete ‘još ljepšim’

Katoličke vijesti

Blinken i Putin čestitaju papi Franji 11. obljetnicu izbora

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti