Božićno čestitanje svećenika biskupu Vjekoslavu
Bjelovarsko-križevačka biskupija

Božićno čestitanje svećenika biskupu Vjekoslavu

U četvrtak, 21. prosinca 2023. u Biskupijskom ordinarijatu u Bjelovaru, svećenici bjelovarsko-križevačke biskupije okupili su se na tradicionalnom božićnom čestitanju biskupu Vjekoslavu.

U ime prezbitera i đakona, čestitku biskupu uputio je mons. Vlado Bogdan, generalni vikar biskupije.

Mons. Bogdan prisjetio se izjave pape Ivana Pavla II koji je rekao kako cjelovita istina o Bogu i o čovjeku postoji u onoj vjeri koja riječju naviješta i životom ispovijeda da je Bog boravio u ljudskoj naravi u i ljudskom tijelu na Zemlji. Proslava rođenja Boga u ljudskoj naravi i u ljudskom tijelu – to je Božić.

Rekao je kako u našoj Biskupiji, ono pastoralno, duhovno i karitativno što se poduzima zalaganjem svećenika i vjernika laika želi pokazati da je Crkva još uvijek živa i da ima mnogo toga za ponuditi današnjem čovjeku.

Generalni vikar prisjetio se važnih događaja u životu Bjelovarko-križevačke biskupije u godini koja je na izmaku: ređenje trojice đakona, opsežna materijalna obnova brojnih sakralnih objekata koji su stradali radi potresa, dvije kolaudacije velikih i vrijednih orgulja u Čazmi i Bjelovarskoj katedrali, susreti zborova, susret lovaca na nacionalnoj razini te mnoge druge inicijative i događaji.

Na kraju mons. Bogdan je u ime svih prezbitera i đakona izrazio Biskupu čestitku i zaželio da ga novorođeni Spasitelj ohrabruje i prati.

Nakon čestitke koju je primio, biskup Vjekoslav zahvalio se mons. Bogdanu te svim svećenicima koji su se okupili na božićno čestitanje.

Na poseban način zahvalio se svećenicima na svemu što čine kako bi Crkva izvršila svoje prvotno poslanje a to je navještaj Božje Riječi, navještaj Istine božje. Iz toga proizlaze svi drugi segmenti života Crkve i koja na taj način urasta u svijet i unosi prisutnost božju.

Zahvalio je svećenicima i na međusobnoj podršci, hrabrenju i jačanju, na svemu onome što čine jedni za druge. Rekao je kako se u tome pokazuje pravo svećeničko bratstvo.

Biskup je rekao kako je Crkva u Hrvatskoj obilježena svim onim izazovima koji se događaju i u svijetu. Stoga je poslanje Crkve važno za ne samo za izgradnju nje same i duša ljudi, nego i za izgradnju društva u cjelini. Ako se prave vrijednosti unose u srca ljudi, onda će oni znati izgraditi takvo društvo.

Na kraju, Biskup je čestitao Božić svim svećenicima, đakonima a preko njih i svim vjernicima Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava blagdana Prikazanja Gospodinova

Katoličke vijesti

Proslava svetkovine Svete Marije Bogorodice u Bjelovaru

Katoličke vijesti

Biskupijska proslava blagdana Drinskih mučenica u Velikom Grđevcu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti