Božić 2023.: Neka naša lica budu obasjana licem Isusovim – Vatican News
Svijet

Božić 2023.: Neka naša lica budu obasjana licem Isusovim – Vatican News

Isusovo rođenje najsnažniji je znak i poruka nade u svijetu zamračenom sjenama straha i neizvjesnosti. Radio Vatikan je za Božić 2023. zamolio vjerske vođe i voditelje kršćanskih dobrotvornih organizacija za njihova razmišljanja o temi “Rođenje Gospodinovo rođenje je mira”. Današnja poruka dolazi od biskupa Stevea Lowea iz Aucklanda, predsjednika Konferencije katoličkih biskupa Novog Zelanda.

Poslušajte božićnu poruku biskupa Lowea

Božićna poruka biskupa Stevea Lowea

Biskup Aucklanda i predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Novog Zelanda

Tēnā Koutou, Katoa. Božićne čestitke iz Aotearoe na Novom Zelandu. Za nas na Novom Zelandu je ljetno vrijeme, a jutros, nekoliko dana prije Božića, otišla sam u šetnju plažom dok je sunce izlazilo. Tiho je izronio iz mora i obasjao mi lice svojim jutarnjim zrakama.

Na isti smo način pozvani da nam lice obasja lice Isusa, Kneza mira. Pozvani smo u dubinu Betlehemske špilje, pozvani smo zagledati se u lice njega, koji je mir Božji dan svim ljudima. Pozvani smo ući u otajstvo njegove želje za mirom za sve ljude dobre volje.

Biskup Steve Lowe

Biskup Steve Lowe

Ovo je lice u koje smo svi pozvani gledati. Kao što izlazeće sunce rađa novi dan i obasjava naša lica. Neka nas ovaj dan, dok gledamo u sjaj djeteta Krista, ispuni svojim mirom.

Neka to bude mir kojim i mi zračimo, svima koje susrećemo. Osobito, neka donesemo mir u lice smetnji. Unesimo mir u lice netrpeljivosti. Neka donesemo mir u lice s ljutnjom ili nestrpljenjem.

Jer nije dovoljno slaviti rođenje Kneza mira. Ne, mi trebamo roditi taj isti mir u našim životima. Kao što riječi himne kažu, neka bude mir na Zemlji, i neka počne od mene.

Neka vam se danas osmjehne sjaj djeteta Krista i ispuni vas svojim mirom, a vi dijelite taj mir. Neka vam je svima blagoslovljen i mirom ispunjen Božić.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sveučilište u Dallasu bit će domaćin samostana za sestre dominikanke iz Nashvillea

Katoličke vijesti

Svećenik iz Tennesseeja uklonjen iz javne službe jer se istražuje tvrdnja o nedoličnom seksualnom ponašanju

Katoličke vijesti

Sa svakom ženom: Kako katolička rodilišta služe majkama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti