Biskup Gorski krstio Bena Luku, peto dijete obitelj Marić
Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Gorski krstio Bena Luku, peto dijete obitelj Marić

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski u nedjelju 11. veljače u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću predvodio je misno slavlje tijekom kojega je krstio Bena Luku, peto dijete obitelji Marić.

Na misnom slavlju koncelebrirali nadbiskupijski ekonom i privremeni upravitelj Župe sv. Petra apostola preč. Tomica Šestak, župni vikar vlč. Domagoj Koružnjak, dok su u asistenciji bili đakoni Krešimir Bušić i Ilija Nikolić.

Na početku homilije biskup Gorski naglasio je kako se danas prema kalendaru slavi spomen BDM Lurdske i Dan bolesnika za koji je Papa Franjo uputio poruku pod naslovom: „Nije dobro da je čovjek sam.“ Razvijajući svoju homiliju dotaknuo se liturgijskih čitanja, osobito odnosa prema bolesnima u Starom zavjetu u kojem. osim vanjskih znakova, bolesnom čovjeku teže pada izoliranost i zabranjen ulazak u zdravo ljudsko društvo.

U nastavku je pojasnio da svaka sredina ima svoje gubavce, ljude koje izbjegavamo i zaobilazimo. „Mnogi su ljudi postupcima javnog mnijenja izbačeni iz svoje životne sredine. Postoje metode koje su gore od gube – vjerska, rasna, moralna, politička podobnost stvara razlike i podijeljenosti. Važno je prevladati međusobna optuživanja lijepljenjem različitih etiketa na pojedine ljude i zajednice. Treba tražiti načina kako da se međusobno razumijemo“, zaključio je u propovijedi biskup Gorski.

Prije završnog blagoslova biskup je čestitao roditeljima malog Bena Luke rekavši da su oni u noći demografske Hrvatske jedna lijepa iskra koja budi nadu u bolju budućnost.

Misno slavlje uzveličao je Mješoviti zbor sv. Cecilije.

Ilija Nikolić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pjevači Betlehemske zvijezde posjetili Nadbiskupski duhovni stol

Katoličke vijesti

Posjet polaznika Đakonske pastoralne godine Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Katoličke vijesti

Biskup Šaško predvodio misno slavlje trećeg dana trodnevnice uoči Stepinčeva

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti