Bidenova administracija odustaje od operacija promjene spola za maloljetnike, ali i dalje podupire druge intervencije
Europa

Bidenova administracija odustaje od operacija promjene spola za maloljetnike, ali i dalje podupire druge intervencije

Washington, DC Newsroom, 5. srpnja 2024. / 18:00 sati

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena odustaje od svoje prethodne podrške operacijama promjene spola za maloljetnike koji se identificiraju kao transrodne osobe, ali nastavlja svoju podršku drugim medicinskim intervencijama kako bi se olakšala promjena spola za osobe mlađe od 18 godina.

U izjavi prvi izvijestio The 19th News ovog je tjedna glasnogovornik Bijele kuće rekao da administracija vjeruje da bi operacije promjene spola “trebale biti ograničene na odrasle”. Međutim, u izjavi je naglašeno da uprava i dalje podržava druge intervencije za olakšavanje rodnih prijelaza maloljetnika, ne navodeći što podržava.

A studija objavljena u kolovozu 2023 procijenio je da su pacijenti u dobi od 12 do 18 godina činili gotovo 8% transrodnih operacija između 2016. i 2020. u Sjedinjenim Državama – ukupno oko 3678 operacija. To je uključivalo više od 3200 operacija prsnog koša i više od 400 operacija genitalija kako bi se olakšala promjena spola. Izvođenje ovih operacija na maloljetnicima legalno je u više od polovice država u zemlji.

U izjavi se, međutim, dodaje da uprava nastavlja “podržavati rodno afirmiranu skrb za maloljetnike, koja predstavlja kontinuitet skrbi, te poštuje ulogu roditelja, obitelji i liječnika u tim odlukama”, bez konkretiziranja.

Drugi oblici medicinskih intervencija koji se koriste za olakšavanje rodnih prijelaza maloljetnika uključuju lijekove za blokiranje puberteta, koji sprječavaju tijelo da prolazi kroz svoj prirodni razvoj tijekom puberteta, i hormonsku terapiju, koja povećava estrogen i smanjuje testosteron kod dječaka te povećava testosteron i smanjuje estrogen kod dječaka. djevojke. To je također legalno u više od polovice država u zemlji.

Promjena dolazi nakon otprilike tjedan dana otkriveni sudski dokumenti da je pomoćnica tajnika Bidenove administracije za zdravstvo i socijalne usluge, adm. Rachel Levine, izvršila pritisak na barem jednu zdravstvenu udrugu da ukloni predložene smjernice koje bi obeshrabrile liječnike da daju lijekove za promjenu spola i operacije maloj djeci.

Prema e-porukama uključenim u sudske dokumente, Svjetska profesionalna udruga za zdravlje transrodnih osoba (WPATH) uklonila je svoje preporuke temeljene na dobi nakon što je Levine — koji se identificira kao transrodna osoba — zatražio da uklone te prijedloge. Interna e-pošta WPATH-a također je otkrila da udruga nema dokaze koji podupiru učinkovitost rodnih prijelaza za maloljetnike: “Bolno smo svjesni praznina u literaturi i vrstama istraživanja koja su potrebna da podupru naše preporuke.”

Prije nedavnih izjava Bijele kuće, administracija je stalno kritizirala državne zakone koji liječnicima zabranjuju obavljanje operacija promjene spola na maloljetnicima.

U 2022. pismo koje je poslalo američko Ministarstvo pravosuđa državama koje donose ova ograničenja tvrdio je da su zakoni diskriminirajući prema osobama koje se identificiraju kao transrodne osobe i da bi mogli prekršiti klauzulu o jednakoj zaštiti. Iste godine i Biden potpisane izvršne naloge ima za cilj proširiti pristup transrodnim medicinskim intervencijama za maloljetnike. Bijela kuća je u priopćenju zastupnike koji su uveli ograničenja nazvala “nasilnicima koji ciljaju na LGBTQI+ osobe”.

Promjena administracije razljutila je neke od njezinih saveznika, poput Kampanje za ljudska prava (HRC), koja podržava legalnost operacija promjene spola za maloljetnike.

“Bidenova administracija je u potpunosti u krivu po ovom pitanju”, predsjednica HRC-a Kelley Robinson rekao je. “Pogrešno je u znanosti iu suštini. Također nije u skladu s drugim koracima koje je administracija poduzela za potporu transrodnim mladima.”

Smjena administracije također nije umirila kritičare s političke desnice.

“Žele da zvuči kao da se protive postupcima kojima se također protivi možda 80% javnosti”, rekao je Jay Richards, direktor DeVos centra za život, religiju i obitelj Zaklade Heritage. u objavi na X.

“Istodobno su posljednje tri i pol godine proveli radeći ono što zahtijevaju bijesni rodni ideolozi, a to uključuje i rodnu operaciju maloljetnika”, dodao je. “Sada imaju kvadrat zaokružiti.”

U posljednjih nekoliko godina, oko dva tuceta republikanskih država donijelo je zakone koji zabranjuju liječnicima obavljanje operacija promjene spola na maloljetnicima – mnoge od tih država također su zabranile lijekove za promjenu spola za maloljetnike. Nekoliko država predvođenih demokratima krenulo je u suprotnom smjeru, donoseći zakone za proširenje pristupa takvim operacijama i lijekovima za maloljetnike.

Tyler Arnold

Tyler Arnold je zaposlenik izvjestitelja za Katoličku novinsku agenciju, sa sjedištem u uredu EWTN News u Washingtonu. Prethodno je radio za The Center Square i objavljivao je u raznim novinama, uključujući The Associated Press, National Review, The American Conservative i The Federalist.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

8 najpopularnijih devetnica

Katoličke vijesti

Grupa redovnica iznenađena što ide na nacionalno euharistijsko hodočašće

Katoličke vijesti

5 razloga za molitvu krunice Božanskog milosrđa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti