Argentinska časna sestra zapamćena po svom osmijehu koji se smatra sveticom
Svijet

Argentinska časna sestra zapamćena po svom osmijehu koji se smatra sveticom

Osoblje ACI Prensa, 17. veljače 2024. / 09:00 sati

Nadbiskup Santa Fe de la Vera Cruza u Argentini, Sergio Fenoy, potpisao je edikt kojim započinje proces prije otvaranja kauze za kanonizaciju sv. Sestra Cecilia María od Svetog Licačasna sestra karmelićanka iz provincije Neuquén koja je 2016. umrla od raka u 43. godini života.

Od 14. veljače, edikt nosi potpis nadbiskupa Santa Fea jer je časna sestra živjela u karmelićanskom samostanu koji se nalazi u nadbiskupiji od 1997. do 2016., godine svoje smrti.

Njezino svjedočanstvo “ljubavi i povjerenja u Isusa Krista, čak i usred najtežih kušnji, probudilo je u mnogim srcima želju za većom predanošću kršćanskom životu”, stoji u ediktu.

Tako je “nakon što je tijekom godina rasla njezina reputacija svetosti i znakova”, početak preliminarnog procesa za otvaranje njezine kauze za kanonizaciju odobren je nakon što je postulator, fra Marco Chiesa, to službeno zatražio.

Dokument poziva vjernike da sve informacije iz kojih se na neki način mogu zaključiti povoljni ili suprotni ugledu svetosti sestre Cecilije Maríe de la Santa Faz šalju e-poštom na [email protected] ili poštom na Nadbiskupija Santa Fe de la Vera Cruz (Av. Gral. López 2720, Santa Fe, Argentina).

U sklopu procesa, nadbiskupija moli sve koji imaju bilo kakve spise sestre Cecilije da ih pošalju što je prije moguće.

Edikt će biti objavljen tri mjeseca u katedrali Santa Fe, karmelićanskom samostanu sv. Josipa i sv. Terezije te nadbiskupijskim bazilikama i svetištima. Također će biti objavljen u službenim medijima nadbiskupije kao i na svakom mjestu koje ima veze sa sestrom Cecilijom.

Tko je bila sestra Cecilija od Svetog Lica?

Cecilia María Sánchez Sorondo rođena je 5. prosinca 1973. u San Martín de los Andes u pokrajini Neuquén, Argentina. U dobi od 24 godine ušla je u samostan karmelićanki bosih u gradu Santa Fe, dobivši ime Cecilia María od Svetog Lica.

Bila je otvorena, spontana, sretna i utjelovljena u svom životu prijateljstvo s Kristom i ljubav jednih prema drugima. Posvetila se molitvi i kontemplativnom životu, svirala je violinu, a bila je poznata po svojoj slatkoći i trajnom osmijehu.

Dijagnosticiran joj je rak jezika, a bolest joj se pogoršala zbog metastaza na plućima pa je morala biti hospitalizirana. Ali nije prestala moliti i prinositi patnje koje je podnijela, uvjerena da će njezin susret s Bogom uskoro doći.

Njezina posljednja želja, koju je napisala na komad papira, bila je: “Razmišljala sam o tome kakav želim da mi bude sprovod. Prvo mala intenzivna molitva, a onda velika zabava za sve. Ne zaboravite moliti, ali ne zaboravite ni slaviti!”

Njezino svjedočanstvo i fotografije njezinih posljednjih dana obišle ​​su svijet, pogotovo jer je svoj karakterističan osmijeh zadržala sve do trenutka smrti, koja se dogodila u Buenos Airesu 23. lipnja 2016. godine.

Ova priča je prvi put objavljen od ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Julieta Villar

Julieta Villar diplomirala je društvene komunikacije na Nacionalnom sveučilištu La Matanza (Argentina). Profesionalnu karijeru započela je kao urednica u Argentinskoj katoličkoj informativnoj agenciji (AICA). Surađivala je na grafičkim medijskim i komunikacijskim poslovima u organizacijama civilnog društva. Od listopada 2022. dio je tima ACI Prensa kao dopisnica za Argentinu, Boliviju, Čile i Urugvaj.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup iz New Jerseyja O’Connell podvrgnut hitnoj operaciji srca u Rimu

Katoličke vijesti

Papa Franjo odgovorio na otpor Fiduciji Suplicans: ‘Gospodin blagoslivlja sve’

Katoličke vijesti

Ovo je molitvena nakana pape Franje za mjesec veljaču

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti