Zvona za svibanj – Riječka nadbiskupija
Riječka nadbiskupija

Zvona za svibanj – Riječka nadbiskupija

„Evanđelje treba prevesti na novi jezik za moderno vrijeme“ rekao je za mjesečnik Zvona  teolog i profesor rodom iz Rijeke, Severino Dianich, kojega je Papa pozvao da bude jedan od sudionika „Sinode o sinodalnosti“. Za Zvona govori o ulozi teologije i teologa u suvremenom društvu, a prisjeća se i svojeg djetinjstva u Rijeci zahvaćenoj ratnim previranjima.

Svibanjski broj Zvona predstavlja i mladomisnike Riječke nadbiskupije. Apolinar Barbiš, Silvije Jakšetić, Zdenko Lendl, Alen Markić, Kristijan Pandl i Dalibor Peričić novi su prezbiteri Riječke nadbiskupije. Uz poruke koje im uputio zareditelj, nadbiskup Mate Uzinić, donosimo i njihova razmišljanja i biografije.

Krešimir Cerovac za Zvona je analizirao deklaraciju Dignitas infinita, a dopisnica iz Vatikana i dobitnica nagrade Društva katoličkih novinara Anđela Jeličić piše o Vatikanskom umjetničkom konceptu na Venecijanskom bijenalu.

S radošću najavljujemo i novu Ekumensku i interreligijsku rubriku u kojoj ćete moći čitati o različitim temama vezanima uz život drugih vjerskih zajednica u Rijeci i šire. U ovome broju glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hidajet Hasanović piše o značaju posta u islamu.

Tu su i stalne rubrike koje donose crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, tumačenje Biblije medicinske savjete i upute o crkvenoj glazbi, a u tiskanom izdanju neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije, a čitati ih možete i na web stranici: zvona-ri.org.

Objavljeno: 27. svibnja 2024.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Otvorene prijave za besplatna online predavanja iz liturgijske glazbe – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Posvjedočenja o završenoj svećeničkoj formaciji dodijeljena osmorici đakona – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Vazmeno bdijenje: Kako odvaliti kamen s groba? – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti