Zvijezda ‘Odabranih’ Jonathan Roumie poziva studente Katoličkog sveučilišta da oponašaju Krista
Europa

Zvijezda ‘Odabranih’ Jonathan Roumie poziva studente Katoličkog sveučilišta da oponašaju Krista

Washington, DC Newsroom, 11. svibnja 2024. / 15:18

Glumac Jonathan Roumie, koji glumi Isusa Krista u popularnoj televizijskoj seriji “Izabran”, potaknuo je diplomante na Američkom katoličkom sveučilištu (CUA) da oponašaju Krista i ojačaju svoje molitvene živote tijekom svečanosti otvaranja sveučilišta u subotu ujutro.

“Posljednji put kad sam govorio [to] ovoliko mnoštvo, bilo je kruhova i riba i košara toga,” našalila se Roumie, referirajući se na Propovijed na gori. “Toliko ostataka.”

Roumie je predvodio ceremoniju početka studija za diplomante CUA održanu na travnjaku bazilike Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, DC, koja se nalazi uz sveučilište.

Glumac je također nagrađen počasnim doktoratom likovnih umjetnosti za svoj evangelizacijski rad kroz svoju glumačku karijeru.

Govor se usredotočio na tri glavne točke: nasljedovanje Krista, više molitve i predanje sebe Bogu. Rekao je da su ovi predmeti “koncepti za koje bih volio da sam čuo nakon završetka fakulteta.”

“Ne trebate glumiti Isusa za svijet kako biste bili Isus za svijet”, rekla je Roumie mnoštvu diplomanata.

“Shvatio sam da to što glumim Isusa u TV emisiji ne znači da mogu ili trebam prestati biti Krist svima koje poznajem kad se kamere isključe, a ne biste trebali ni vi”, rekao je.

“Samo zato što niste glumac koji glumi Isusa, svećenika ili časnu sestru, ne znači da ga ne trebate predstavljati u svakom trenutku, kamo god idete.”

Roumie je rekao da to ne znači “Bog od vas očekuje savršenstvo”, već da “morate nastojati propovijedati Evanđelje životom kojim živite, svojim djelima i [by] izbore koje donosiš.”

Rekao je, kao katolici, to uključuje “politička stajališta koja zauzimate i zalaganje za ciljeve koje zastupate”, kao što je “obrana života u svim fazama”.

Njegova druga poruka odlaznim studentima bila je da se “mole više”. Referirao je prva poslanica Solunjanimau kojoj sveti Pavao upućuje vjernike da “bez prestanka mole”.

Glumac je rekao da “doba u kojem živimo zahtijeva revoluciju duboke molitve.”

Roumie, koja je također partner s aplikacija za katoličku molitvu Hallow da vodi ljude kroz molitve i meditaciju, istaknuo je da mu je redoviti pristup sakramentu pomirenja, nakon kojeg slijedi misa i primanje euharistije, bio bitan u pripremi za njegovu ulogu u “Odabranima” i važan za svakoga u nasljedovanju Krista.

“Ovim sam dobio mir”, objasnila je Roumie. “Dana mi je mudrost u područjima mog života u kojima se susrećem sa sukobima koji nadilaze moje ljudsko razumijevanje, i ojačan sam da idem naprijed i rješavam situacije kojima sam inače opterećen.”

Roumie je istaknuo “snagu molitve” i zagovorničku ulogu Blažene Djevice Marije i svih anđela i svetaca.

U svom govoru, glumac je također raspravljao o važnosti “predaje” i prepoznavanja da “nisi glavni; Bog je.”

Roumie je primijetio da se prije svoje uloge u “The Chosen” borio da postigne uspjeh kao glumac i da se suočavao s ozbiljnim financijskim poteškoćama. Rekao je da je sve svoje teškoće predao Bogu: “Kleknuo sam na koljena i izlio sam se Gospodinu i predao mu sve, rekavši: ‘Ne mogu ovo bez tebe’.”

“Ne bih danas stajao s vama ovdje da me Bog nije bacio na koljena u krajnjem očaju da mu predam cijeli svoj život, točnije svoju karijeru – nešto o čemu prije nisam ni razmišljao”, rekao je glumac.

“To je najteža stvar koju sam ikada učinila, ali najveća stvar koja mi se ikada dogodila”, rekla je Roumie. “I to će vam se dogoditi nešto što će vam se najviše promijeniti u životu ako to dopustite, posebno u ovom trenutku vaših mladih života.”

Oko 1300 studenata diplomiralo je u subotu na sveučilištu.

Još četiri sudionika također primljeno počasni doktorati: Otac Piotr Nawrot, svećenik Divine World Ministries koji je ponovno otkrio i rekonstruirao 13 000 stranica glazbe plemena Moxo i Chiquito; John Finnis, katolički pravni i politički mislilac; Teresa Pitt Green, suosnivačica časopisa Healing Voices; i rabin Jack Bemporad, koji je autor nekoliko knjiga o kršćanskim i židovskim odnosima i osnivački je direktor Centra za međureligijsko razumijevanje.

Tyler Arnold

Tyler Arnold je zaposlenik izvjestitelja za Katoličku novinsku agenciju, sa sjedištem u uredu EWTN News u Washingtonu. Prethodno je radio za The Center Square i objavljivao je u raznim novinama, uključujući The Associated Press, National Review, The American Conservative i The Federalist.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Konferencija u Mexico Cityju za istraživanje filozofske vizije, teologije pape Benedikta XVI

Katoličke vijesti

Više od 200.000 djece moglo je biti zlostavljano u španjolskim crkvama

Katoličke vijesti

Hong Kong kritizira američki prijedlog zakona o preimenovanju ulice u čast zatvorenog branitelja ljudskih prava

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti