Župljani Bošnjaka hodočastili u Ludbreg i Varaždin |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Župljani Bošnjaka hodočastili u Ludbreg i Varaždin |

LUDBREG (TU) – U subotu 8. lipnja 2024., 78 hodočasnika Župe sv. Martina u Bošnjacima predvođeni župnikom Josipom Levakovićem i s. Paskalom Križan pošli su na hodočašće u Nacionalno svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg.  Najmlađi hodočasnik je bio osmogodišnjak, a najstariji 75-godišnjak. U Ludbregu su ih dočekali domaćini: župnici ´in solidum´Kristijan Stojko i Petar Mlakar, Domagoj Klarić, bogoslov i časne sestre.

Vrijeme do hodočasničke mise u svetištu iskoristili su za kupovinu nabožnih predmeta, a  neposredno pred misu s vlč. Kristijanom molili su Litanije Predragocjene Krvi Kristove. Misno slavlje predvodio je župnik Levaković. Hodočasnici su nakon blagoslova nabožnih predmeta u procesiji pošli oko glavnog oltara u osobnoj pobožnosti iznoseći svoje molitve i prošnje Predragocjenoj Krvi.

Uslijedila je kratka pauza za okrjepu i odlazak do kapele sv. Križa, građevine iz 12. stoljeća, u kojoj se 1411. dogodilo euharistijsko čudo te su im domaćini ispripovjedali povijest Ludbreškoga svetišta. Potom su posjetili zavjetnu kapelu Hrvatskog Sabora za koju je 1993.  postavljen temeljni kamen i križni put koji se nalazi u parku ispred zavjetne kapele.

Hodočasnički put nastavili su posjetom Varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, ranobaroknoj sakralnoj građevini koju su od 1642. do 1646. gradili isusovci. Duhovno i fizički osnaženi te obogaćeni svime što su proživjeli i srdaca ispunjenih zadovoljstvom vratili su se u svoju župu.  Andrija Gačić/Tiskovni ured

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SKAC OSIJEK vodi te u Poljsku! |

Katoličke vijesti

Produžen rok za prijave na SHKM u Gospiću |

Katoličke vijesti

Učenici posjetili Đakovo i okolicu |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti