Preminuo svećenik Berislav Hunski – Riječka nadbiskupija
Riječka nadbiskupija

Preminuo svećenik Berislav Hunski – Riječka nadbiskupija

Nakon duge i teške bolesti u utorak, 11. lipnja, u Hobartu (Tasmanija) u 88. godini života i 43. godini svećeništva preminuo je, okrijepljen svetim sakramentima, svećenik Riječke nadbiskupije Berislav Hunski.

Berislav Humski rođen je 28. rujna 1935. u Zagrebu, od oca Josipa i majke Anđele r. Barbić. Od 1958. do 1973. živio je i radio u Australiji. Vratio se 1973. u Zagreb kako bi se brinuo za bolesnu majku. Dvije godine boravio je u samostanu karmelićana u Remetama kao trećoredac. Od 1977. primljen je za svećeničkog kandidata Riječko-senjske nadbiskupije. Za đakona je zaređen 14. prosinca 1980., a za svećenika 11. travnja 1981. u katedrali sv. Vida u Rijeci. Službovao je kao duhovni pomoćnik u župi sv. Jurja na Gornjoj Drenovi – Rijeka od 1981. godine te od 1985. imenovan je za upravitelja župe sv. Luke u Rijeci. Nakon pet godina službe u Riječko-senjskoj nadbiskupiji odlazi u Tasmaniju grad Hobart kao hrvatski dušobrižnik.

Za vrijeme njegova službovanja u Tasmaniji sagrađena je crkva koja je posvećena Gospi Kraljici Hrvata i Kraljici mira.

Svetu misu zadušnicu za pokojnog svećenika Berislava predvoditi će riječki nadbiskup Mate Uzinić u četvrtak 20. lipnja u 19.00 sati u katedrali sv. Vida u  Rijeci.

Objavljeno: 12. lipnja 2024.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Neka naš život postane pjesma o miru, o Bogu koji ljubi sve ljude – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Otvorene prijave za Mediteranske teološke susrete – Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Završeni Mediteranski teološki susreti o kršćanstvu i islamu – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti