Zlatni pir Zore i Ante Ćurić u župi Prozor
Biskupska konferencija BiH

Zlatni pir Zore i Ante Ćurić u župi Prozor

Zora i Anto Ćurić, članovi župne zajednice Presvetog Srca Isusova Prozor, u srijedu 3. siječnja proslavili su 50. obljetnicu braka – zlatni pir. U nazočnosti djece, unučadi, rodbine i prijatelja, “jubilarci” su tijekom sv. mise u 13 sati obnovili bračne zavjete. Slavlje sv. mise u prozorskoj župnoj crkvi predslavio je svećenik Šibenske biskupije don Ante Omazić, inače obiteljski prijatelj i kum.

U prigodnoj propovijedi don Ante izrekao je riječi zahvale i poticaja. Nakon propovijedi uslijedio je i sam obred obnove bračnih zavjeta kojega su Anto i Zora izrekli pred okupljenom zajednicom.

Brigu oko liturgijskih čitanja preuzela je unuka i unuci, a don Ante slavljenicima je poklonio prigodni dar – reljef Svete Obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja, nazočni su druženje nastavili u motelu “Rama” okupljeni oko obiteljskog stola.

Inače, slavljenik Anto Ćurić i njegova supruga Zora r. Dedić, rođeni su i odrasli u prozorskom selu Gmići. Vjenčali su se 9. siječnja 1974. pred upraviteljem župe Prozor sada pokojnim vlč. Vladimirom Jurjevićem. Svjedoci na vjenčanju bili su Pero Anić i Nikola Ćurić, koji su i danas nazočili sa svojim suprugama. Svoj radni vijek Anto je proveo u rodnom kraju točnije u TIP Dekorativi Prozor gdje je poštenim i odgovornim radom i zaradio mirovinu, a Zora je kao i sada vrijedna kućanica. U skladnom katoličkom braku Bog ih je blagoslovio sa troje djece (dvjema kćerima i jednim sinom) i petero unučadi koji žive na području općine Grude te u SR Njemaškoj. Anto i Zora svoje “zlatne dane” provode u miru obiteljske kući na Gmićima, gdje s radošću dočekuju kako svoju djecu i unuke, tako i članove rodbine, susjeda i prijatelja.

Slavljenicima želimo obilje Božjeg blagoslova, zdravlja i sreće u nastavku zajedničkog života. (kta/rama-prozor.info)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Neka vapaj žrtava potakne planove za mir

Katoličke vijesti

Svetkovina Gospe Lurdske proslavljena u Slavonskom Brodu

Katoličke vijesti

Pepelnica u Orašju | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti