Završna svečanost dodjele svjedodžbi maturantima klasične – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Završna svečanost dodjele svjedodžbi maturantima klasične – Dubrovačka biskupija

Svjedodžbe učenicima četvrtog razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku u petak 21. lipnja podijelio je dubrovački biskup Roko Glasnović.

Na svečanosti u klaustru škole ravnatelj klasične gimnazije don Tomislav Sikavica pozdravio je biskupa, učenike, roditelje i nastavnike istaknuvši kako su kao škola nastojali biti od pomoći učenicima u zahtjevnom periodu njihovog odrastanja te je ohrabrio učenike za nastavak životnog puta.

Razrednica prof. Marijana Vekarić kazala je kako je ovo kraj najljepšeg životnog razdoblja mladog čovjeka, ali isto tako i početak jednog novog života, te se osjećaji ponosa, sreće, tuge i žalosti u ovom trenutku isprepliću. Čestitala je učenicima na svim njihovim uspjesima kao i roditeljima na suradnji te ljubavi koju daju svojoj djeci. Izjavila je kako je ona sama bila obogaćena iskustvom voljenja i zajedništva tijekom proteklih godina te se prisjetila nekih zajedničkih trenutaka. Poželjela je učenicima da nastave razvijati svoje talente i ostvarivati svoje snove.

Predstavnik maturanata Marijan Šaltić je svima od srca zahvalio, kako profesorima koji su im prenosili znanje i vrijednosti koje će nositi u životu tako i svim djelatnicima koji su školu činili ugodnim mjestom za življenje. Zahvalio je roditeljima na njihovoj ljubavi i potpori te kazao kako se nada da će se i u budućnosti njima ponositi. „Ovo su bile zaista sjajne četiri godine. I vrijedilo je“, zaključio je.

Biskup Glasnović je na kraju poručio maturantima kako su najbolje godine one koje žive, nevezano uz životno razdoblje. Dodao je kako je u životu ponekad važno ono što možda nije bilo najbolje, ali je bilo za izgradnju. „Vi ste sada postigli određeni stupanj zrelosti, no najveća zrelost je da je ljubav Božja rasla u vašim srcima, da ste je prihvatili i da ćete je dalje darivati. Najvažnije je da se onaj ‘novi čovjek’ u nama obnavlja“, poručio je.

Nakon svečanosti podjele svjedodžbi nastavljeno je druženje u neformalnom ozračju.

Tea Kuzek Marević

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mjesečno druženje Ukrajinaca uz osvježavajući sladoled – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 31.1. – 3.2. Festa sv. Vlaha u Slanom – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Izborna skupština Bratovštine sv. Vincence i HGU “Sv. Vincenca” – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti