Završen 6. Mladifest Hrvatska – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Završen 6. Mladifest Hrvatska – Sisačka biskupija

U Sisku, u župi sv. Kvirina, od 28. do 30. lipnja, održan je šesti Mladifest Hrvatska, u organizaciji Marijine legije Petrinja i uz potporu Sisačke biskupije. Festival, inspiriran Međugorjem, okupio je brojne mlade i one nešto starije pod geslom „Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!“ (Mt 5, 9).

Ovogodišnji Mladifest Hrvatska otvorio je njegov začetnik i potpredsjednik Marijine legije Petrinja Vlado Sučec, uz pozdrave povjerenika za mlade Sisačke biskupije Marijana Štingla i rektora bazilike sv. Kvirina Roberta Jakice. Prvi dan donio je svjedočanstva predsjednice Udruge “Betlehem” Alberte Vrdoljak i međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, te katehezu fra Ante Vučkovića. Misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić, a dan je zaključen molitvom za zdravlje duše i tijela te križnim putem nerođenih.

Drugi dan, subota, 29. lipnja, započeo je predstavom „Stolica grijeha“ najmlađih legionara, Nazaretske skupine. Svjedočanstva su dali Đurđica Lucić iz projekta Marijini obroci i Matej Lovrić iz Udruge Arka. Fra Ante Vučković ponovno je održao katehezu, a dan je zaključen misom koju je predvodio don Filip Pavlović te nakon mise koncertom zajednice Eho.

Posljednjeg dana, 30. lipnja, predstavljen je zbor mladih Marijine legije, a svjedočio je bračni par Terezija i Josip Tržić koji su govorili o svom putu u vjeri te putu koji ih je vodio do bračnog zajedništva. Svoje svjedočanstvo iznio je i Mario Ćurić koji je govorio o čudesnom Gospinom zahvatu. Naime, Gospa mu je spasila život unatoč stradanju u teškoj nesreći te medicinskom stanju kome. Katehezu, kao i prethodna dva dana držao je fra Ante Vučković, a tog posljednjeg dana predslavio je i svetu misu.

Ovogodišnji Mladifest završio je euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Marijan Štingl i koncertom banda članova Marijine legije „Kraljica od Sabe“, koji je i animirao ovaj susret kroz sva tri dana.

Na kraju je najavljeno da će se 7. Mladifest Hrvatska ponovno sljedeće godine održati u Sisku ispred bazilike sv. Kvirina, uz još bogatiji program.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagdan Našašća sv. Križa proslavljen u Zrinu – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Priopćenje s Pedeset i devete sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Drugi dan Mladifesta Hrvatska – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti