Započeo 6. Mladifest Hrvatska – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Započeo 6. Mladifest Hrvatska – Sisačka biskupija

U organizaciji Marijine legije Petrinja i uz potporu Sisačke biskupije, u petak 28. lipnja, u župi sv. Kvirina u Sisku započeo je šesti po redu Mladifest Hrvatska.

Ovogodišnji program Mladifesta, koji se organizira po uzoru na onaj u Međugorju, održava se pod geslom „Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!“ (Mt 5, 9).

Ovogodišnji susret je otvorio pokretač Mladifesta u Hrvatskog i potpredsjednik Marijine legije komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec, a sve okupljene kao i one koji Mladifest prate putem TV kanala i društvenih mreža, pozdravili su i povjerenik za mlade Sisačke biskupije Marijan Štingl i rektor bazilike sv. Kvirina Robert Jakica. Oni su odredom iskazali dobrodošlicu u grad sv. Kvirina istaknuvši kako ovakvi susreti donose brojna dobra i duhovne plodove.

Slijedilo je svjedočanstvo predsjednice Udruge „Betlehem“ Alberte Vrdoljak i međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, a katehezu je održao fra Ante Vučković.

Misno slavlje, kao krunu prvog dana Mladifesta, predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s više svećenika. Na početku, biskup je pozdravio sve okupljene poručivši kako smo ovdje da Gospodina molimo da budemo nositelji Kristova mira.

U homiliji, fra Zvonimir je podsjetio kako svaki puta kada se naviješta Riječ Božja u euharistiji progovara nam sam Bog. „Bog nam u euharistiji progovara na više načina i oblika, ali na poseban način progovara po svojoj riječi. Što nam Bog želi reći i što želi da usadimo u svoja srca? Današnji evanđeoski ulomak započinje Matejevom izjavom da je Isus sišao s gore. Ako smo bili pažljivi proteklih dana na misi, onda smo mogli primijetiti kako se čita Isusov veličanstveni govor na gori. Matej donoseći jedan takav govor misli na čitatelje ovog Evanđelja, znajući da to treba potkrijepiti svjedočanstvima života. Upravo zato govori da kada je Isus sišao s gore, pohrli za njim silan svijet te narod nastavi pratiti Isusa, željan njegove riječi. Kao što smo čuli proteklih dana, on nije govorio kao njihovi pismoznanci i farizeji već kao onaj koji ima moć. Govorio je tako jer je pravi Bog i pravi čovjek i svojom riječi dotiče svakog čovjeka te njom iscjeljuje i liječi“, poručio je između ostalog fra Zvonimir.

Nakon popričesne molitve, biskup je upoznao okupljene kako ćr sutra na ovom istom mjestu, u bazilici sv. Kvirina, biti svećeničko ređenje trojice mladića, te je pozvao na molitvu za njih i za nova duhovna zvanja.

Nakon mise održana je i molitva za zdravlje duše i tijela koju je predvodio župnik sisačke župe Pohoda BDM Ivan Faletar, a prvi dan zaključen je križnim putem nerođenih koji su predvodili članovi Udruge Betlehem.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Uklonjena kapa zvonika crkve u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Bogojavljenje u Sisku – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Obilježena godišnjica osnutka Komicija “Gospa Snježna” – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti