ZADAR: Susret nadbiskupa Zgrablića i predstojnika Povjerenstava Zadarske nadbiskupije
Zadarska nadbiskupija

ZADAR: Susret nadbiskupa Zgrablića i predstojnika Povjerenstava Zadarske nadbiskupije

Susret predstojnika Povjerenstava Zadarske nadbiskupije na poziv i pod predsjedanjem zadarskog nadbiskupa Milana Zgrablića održan je u Salonu sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru u ponedjeljak, 24. lipnja.

Susret je počeo molitvom i prigodnim pozdravom mons. Zgrablića u kojem je nadbiskup zahvalio predstojnicima i članovima Povjerenstava na aktivnostima koje su, organizirajući pojedine događaje, ostvarili u proteklom razdoblju na nadbiskupijskoj razini.

Na završetku pastoralne godine, predstojnici su predstavili osvrt o radu povjerenih povjerenstava, izazovima s kojima su se suočavali i prijedloge budućih planova. Na susretu je istaknuto da je kroz rad Povjerenstava, odnosno, organizacijom pojedinih događaja u njihovoj nadležnosti i na njihovu inicijativu, ostvarena dodatna pastoralna dinamika u djelovanju na razini Nadbiskupije. Potaknuto je na ostvarenje veće suradnje između različitih Povjerenstava u planiranju i ostvarenju nekih zajedničkih događaja. Predstojnici su prihvatili Pravilnik o djelovanju Povjerenstava koji je prethodno bio predložen kao eksperimentalan.

Don Žarko Relota, predstojnik Povjerenstva za pastoral obitelji Zadarske nadbiskupije, predstavio je Bulu pape Franje ‘Nada ne razočarava’ povodom Svete godine 2025. godine. Nadbiskup Zgrablić potaknuo je da planovi pastoralnih aktivnosti u nadolazećoj godini budu u duhu te Papine bule, odnosno, aktualizacija njenih smjernica i poticaja te je izrazio podršku daljnjem djelovanju povjerenstava.

Ines Grbić

Foto: I. Grbić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

ISLAM LATINSKI: Korizmenu duhovnu obnovu u župi sv. Nikole predvodio don Tomislav Dubinko

Katoličke vijesti

ZADAR: Održano Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Zadarske nadbiskupije

Katoličke vijesti

ZADAR: Nadbiskup Zgrablić predvodio Misu posvete ulja na Veliki četvrtak u katedrali sv. Stošije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti