Vrhunski republikanski senator kaže da je vjera ‘temelj za skoro sve što radim’
Europa

Vrhunski republikanski senator kaže da je vjera ‘temelj za skoro sve što radim’

Osoblje CNA, 25. lipnja 2024. / 14:15

Ambiciozni čelnik republikanske stranke u Senatu SAD-a rekao je ovaj tjedan za EWTN News o nezamjenjivoj ulozi koju vjera igra u njegovom životu, rekavši da je “započinjanje dana molitvom ključno za svaki dan.”

Pro-life republikanski senator John Thune iz Južne Dakote, potencijalni kandidat za ulogu čelnika republikanaca u Senatu, rekao je za “EWTN News Nightly” u ponedjeljak da sam “u ranoj mladosti dao ispovijed vjere u Krista, i to je bilo temelj za skoro sve što radim.”

Thune služi kao bič republikanaca u Senatu, pozicija broj 2 u vodstvu republikanaca u Senatu, i želi preuzeti ulogu vođe nakon što senator iz Kentuckyja Mitch McConnell — trenutačno vođa manjine — napusti mjesto u studenom.

Thune je u ponedjeljak rekao dopisniku EWTN News Capitol Hilla Eriku Rosalesu da su njegovi roditelji postali kršćani “kasnije u životu”.

“Bili su u svojim 30-ima, ali prijatelj moga oca iz srednje škole uključio ih je u proučavanje Biblije”, rekao je. “Imali su neke borbe u svom braku i životu – i tako su pronašli Gospodina.”

Thune je rekao da ostaje prizemljen čitajući Sveto pismo svaki dan.

“Započinjanje dana molitvom ključno je za svaki dan”, objasnio je. “U mnogim slučajevima, traži se mudrost. Ovo je posao u kojem postoji mnogo stvari koje dolaze pred vas i biti u stanju razlikovati što je istina od onoga što je lažno, znati dobro i pogrešno, i tražiti vodstvo od Gospodina u vezi s tim.”

“Piše u Jakovu 1:5 [that] ako tko traži mudrost, Bog će mu je dati”, istaknuo je senator.

Odlučno zagovarajući život, Thune je ovog mjeseca pokušao usvojiti Zakon o zaštiti osoba koje su preživjele pobačaj živih rođenih, iako su demokrati u Senatu osujetili tu mjeru.

“U Psalmu 139 stoji da [God] oblikovala našu unutrašnjost, satkala nas u utrobi naše majke, da smo zastrašujuće i divno stvoreni, i da moja duša to vrlo dobro zna,” rekao je Thune u ponedjeljak.

“Mislim da je jasna artikulacija toga kao dijela našeg judeo-kršćanskog nasljeđa nešto što oblikuje način na koji gledam na to pitanje”, rekao je. “Ali za mene postoji samo intuitivni instinktivni osjećaj dobrog i lošeg po tom pitanju.”

Na pitanje što želi donijeti Republikanskoj stranci ako bude izabran za čelnika, Thune je rekao da želi predstaviti “rješenja i rezultate”.

„Želim biti vođa pun nade, optimista, vođa koji je spreman činiti teške stvari, donositi teške odluke i vođa koji dolazi sa snažnim uvjerenjima i ne bježi niti odustaje od borbe, ali u isto vrijeme razumije da je ovo demokratska zemlja i da će biti mnogo ljudi na različitim stajalištima,” rekao je.

“Na kraju, morate pokušati smisliti kako doći do rješenja i rezultata za američki narod”, dodao je Thune. “To ne znači da ćete uvijek dobiti sve što želite.”

Kate Quiñones

Kate Quiñones je dopisnica za Catholic News Agency i suradnica College Fixa. Objavljivali su je Wall Street Journal, Denver Catholic Register i CatholicVote, a diplomirala je na koledžu Hillsdale. Živi u Coloradu sa suprugom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

‘Ispunilo me s toliko nade’: Nacionalno euharistijsko hodočašće prolazi kroz Wisconsin

Katoličke vijesti

Papa Franjo o rekordno niskoj stopi plodnosti: ‘Ljudski život nije problem, on je dar’

Katoličke vijesti

Petra apostola i Pavla, učitelja pogana

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti