Dana 25. svibnja naš novi svećenik vlč. Zoran Maričević slavio je svoju mladu misu, misu zahvalnicu, u Banjolu, u crkvi sv. Lucije, prepune vjernicima, u koncelebraciji svih svećenika Raba, te mnogih svećenika otoka Krka, a monsinjor dr. Ivica Petanjak, krčki održao je propovijed.

Biskup Ivica je u propovijedi, između ostalog, rekao: “Prvo što treba u svome životu svatko učiniti, nalazio se s ove ili one strane vrata, treba zasukati rukave. I treba uprljati svoje ruke. Ne bojimo se dotaknuti ono što je bolesno i što je teško. Neka nikada naša ruka ne bude uskraćena onima kojima je potrebna, i neka svatko onaj kome je pružimo osjeti da iz te ruke izlazi samo dobro, samo blagoslov, samo praštanje i prihvaćanje. U kakvom god da se stanje netko nađe zaslužuje našu prisutnost, jer se i mi isti možemo naći u istom ili sličnom stanju. A biti izoliran od drugih isto je kao biti živ pokopan. Zato je Isusova ruka bila čudesna, jer je uvijek bila ispružena, ne da osudi nego da prihvati i podrži.“

Vlč. Zoran Maričević vodio je euharistiju sa željom da zahvali Bogu za dar svećeništva i da moli za nova svećenička zvanja. Na kraju slavlja se vlč. Zoran zahvalio svima koji su ga poticali i ohrabrivali na putu da postane svećenikom. Zahvalio se posebno svojim roditeljima na podršci. Bio je vidljivo ozaren, govoreći svima veliko hvala što su ga pratili i pomogli svojim molitvama, svojim savjetima. Vlč. Zoran u ovoj je prigodi blagoslovio i novi kip padre Pia, kojeg je donijela molitvena zajednica Nebesko Kraljevstvo, kako bi ga se štovalo u crkvi sv. Lucije, te da postane suzaštitnikom župe Banjol.

Bilo je ovo veliko slavlje za cijeli otok Rab jer još jedan svećenik dolazi s naših prostora.

Podijeljeni su i prigodni darovi, te nezaobilazna rapska torta, a vlč. Zoran pozvao je svih na druženje, te degustiranje raznih delicija ispred crkve sv. Lucije.

Ružica Kaštelan

Print Friendly, PDF & Email