Nogometaši osječke konkatedralne župe osvojili broncu |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Nogometaši osječke konkatedralne župe osvojili broncu |

SESVETSKA SOPNICA – U Župi Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u nedjelju, 2. lipnja 2024. završena je još jedna Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata. Ekipa Đakovačko-osječke nadbiskupije iz osječke konkatedralne Župe svetih Petra i Pavla ponovila je prošlogodišnji uspjeh Višnjevčana i uzela pehar za 3. mjesto. Uz vrlo dobre partije na terenu ova ekipa pokazala je zavidno ponašanje i izvan terena.

Nacionalna završnica započela je u subotu, 1. lipnja u 9 sati utakmicama po skupinama u Gimnaziji Sesvete. Nakon što je ekipa osječke konkatedralne župe lakoćom s rezultatom 5:1 svladala ekipu Svete Barbare iz Jakšića (Požeška biskupija), tek u posljednjoj minuti s 1:0 svladana je župa Svete Katarine iz Kreševa (Vrhbosanska nadbiskupija). Poraz je upisan od višestrukih osvajača – ekipe Sveti Ilija Prorok iz Stolca (Trebinjsko – mrkanska biskupija). U posljednjem kolu Osječani su s 2:1 pobijedili Župu sv. Stjepana iz Čerina (Mostarsko – duvanjska biskupija).

Nakon potrebnog odmora, u nedjelju ujutro program je započeo misom u Sesvetskoj Sopnici nakon koje je slijedilo četvrtfinale u prekrasnoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama. Osječani su odigrali jako dobru utakmicu i s rezultatom 5:3 svladali ekipu Župe Svi sveti iz Blata na Korčuli (Dubrovačka biskupija) i plasirali se u polufinale. U polufinalu su se susrele dvije ekipe koje su istu utakmicu igrale i prošle godine na Nacionalnoj završnici. Nažalost, i ishod je bio isti. Prošle godine nakon 0:0 ekipa Đakovačko-osječke nadbiskupije gubi nakon šesteraca, ove godine nakon ukupnog rezultata 2:2 ne uspijeva proći tu lutriju i odlazi u borbu za 3. mjesto, a u finale ponovno odlazi ekipa Župe Pomoćnice Kršćana Kman (Splitska nadbiskupija). Splićani su očito dobri u izvođenju šesteraca jer su na isti način i u finalu pobijedili ekipu Sveti Ilija Prorok iz Stolca te tako prekinuli njihovu višegodišnju seriju osvajanja.

Ekipa Đakovačko-osječke nadbiskupije bila je iznimno raspoložena u borbi za treće mjesto te je ekipu Župe Svetog Lovre mučenika iz Petrinje (Sisačka biskupija) ispratila rezultatom 7:2 uz čak 4 pogotka Vedrana Glasnovića. Dečki su se nakon podjele medalja i kratkog domjenka sretno vratili svojim kućama. kmnl.hr/TU

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Susret roditelja i predstavljanje BIOS-a u Cerni |

Katoličke vijesti

Završeno Biblijsko bdjenje u Bizovcu |

Katoličke vijesti

“Svetac svega svijeta” proslavljen diljem Nadbiskupije |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti