Vjerne ljubavi Presvetog Srca Isusova – Riječka nadbiskupija
Riječka nadbiskupija

Vjerne ljubavi Presvetog Srca Isusova – Riječka nadbiskupija

Sestre Družbe Presvetog Srca Isusovog proslavile su svoj naslovni blagdan 7. lipnja u kući matici na riječkoj Drenovi. Misu je u samostanskoj kapeli predvodio gvardijan trsatskog samostana fra Krunoslav Novak, a pozivu sestara odazvali su se i drugi svećenici te župljani i vjernici s njima povezani. „Ako se znamo svemu u životu radovati tada ulazimo u ono što je Božje. Jer Bog je ljubav“, rekao je fra Krunoslav u propovijedi i pozvao sestre da svoje poslanje vrše ostajući vjerne Srcu Isusovu, srcu ljubavi. Uz voditelja, misu su sustavili Nikola Uravić, Ivan Nikolić, Sanjin Francetić, Ivan Friščić, Nikola Imbrišak i Ante Luketić.

Na početku slavlja okupljene je pozdravila vrhovna predstojnica s. Dobroslava Mlakić. „Neka nam svima Bog podari svoju milost da imamo više ljubavi prema Bogu i bližnjemu. I tada ćemo pjevati ‘pjesmu novu’  svome Bogu“, rekla je s. Dobroslava.

Fra Krunoslav je u propovijedi također govorio o ljubavi objašnjavajući značaj svetkovine Presvetog Srca Isusova. Istaknuo je kako je upravo u Isusu Kristu, Bog najsnažnije očitovao svoju ljubav. „Tako je Božja ljubav zakucala u jednom malom ljudskom srcu. Bog je u Isusu Kristu raširio ruke prema nama i zove nas.“ Taj Bog se i žrtvovao za spasenje ljudi, dopustio da mu na križu probodu bok. Pobožnost rana Kristovih tako se zarana razvila u kršćanstvu, a najviše se raširila pobožnost prema probodenom boku, Srcu Isusovu. Te Kristove rane, a posebno njegovo srce, simbol su Božje ljubavi, objasnio je propovjednik.

Propovijed je zaključio porukom kako Bog svoju ljubav svakome iskazuje preko drugih ljudi, preko bližnjih. „U ljubavi naših bližnjih ljubi nas sam Bog.“ Ali Bog svoju ljubav očituje i preko duhovne zajednice Crkve, istaknuo je propovjednik.

Objavljeno: 7. lipnja 2024.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održano hodočašće mladih Riječke nadbiskupije – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Župa Klana i OŠ Klana organiziraju umjetnički natječaj: „Riječ Božja u umjetnosti“ – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

U Crikvenici održana caritasova radionica projekta“Moja obitelj ili mobitel” – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti