VIDEO: Zajednica “Nanovo rođeni” izdali prvu autorsku pjesmu “Moj me Otac čeka”
Biskupska konferencija BiH

VIDEO: Zajednica “Nanovo rođeni” izdali prvu autorsku pjesmu “Moj me Otac čeka”

Molitvena zajednica “Nanovo Rođeni” objavila je svoju prvu pjesmu pod nazivom “Moj me Otac čeka” u nastavku pročitajte što je za Hrvatsku katoličku mrežu otkrio mladi autor pjesme Robert Kukić.

Autor pjesme i član slavljeničke službe u zajednici ‘Nanovo rođeni‘ Robert Kukić otkrio je da je pjesma “Moj me Otac čeka” nastala tijekom ljeta 2016. godine nakon što je i on sam na jednom susretu doživio Očevu ljubav i njegov milosni pogled. “Otkrio sam njegov pogled koji ima prema meni kao njegovu sinu. Nisam se mogao oteti dojmu radosti, ispunjenja i lakoće u duhu kada sam shvatio da me Bog ne gleda onako kako sam ja gledao sebe. Bog je milosrdni Otac”, posvjedočio je.

A u otkrivanju Očeve ljubavi Robertu je pomogla i zajednica u kojoj je od 2014. godine. “Upravo to iskustvo zajedništva pomoglo mi je u prihvaćanju mene takvog kakav jesam i jedino tako sam mogao primiti taj Očev pogled ljubavi prema meni”, istaknuo je.

Otkrio je kako je pjesmu “Moj me Otac čeka ” napisao u dva navrata. “Veći dio pjesme napisao sam u dobi od petnaest godina spontano svirajući gitaru u sobi, a bridge pjesme, kako i sam naslov govori, ‘Moj me Otac čeka‘ napisao sam pet godina poslije razmatrajući odlomak iz Lukinog Evanđelja i pronalazeći se u mlađem sinu koji nije prepoznavao Očev pogled i ljubav koju on gaji prema njemu”, rekao je Robert.

Mladi autor dodaje: “Pjesma je usko vezana i za iskustvo susreta s Kristovim milosrđem u sakramentu svete ispovijedi. Pjesma je živahna, poletna, vesela baš kao i duša nakon susreta sa živim Bogom. Obuzima ju osjećaj zahvalnosti, predanja u Očeve ruke i radosti što je iskusila bezuvjetnu ljubav Božju”.

Nadalje, nadodao je tekst pjesme dugo godina ‘stajao‘ u ladici kao jedna simpatična, ali pomalo dosadna pjesma… no kada sam napisao i drugi dio i proslijedio u grupu slavljeničke službe ‘Nanovo rođenih‘, a njihove reakcije su bile izvan mojih očekivanja. Vodstvo zajednice osjetilo da je vrijeme za snimanje pjesama, molili su da Gospodina da blagoslovi njihove želje i ‘progovori‘ im koju pjesmu bi trebali snimiti prvu. I kao odgovor na njihove molitve došla je ova pjesma, pod naslovom – ‘Moj me Otac čeka‘”. (kta/laudato.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

29. obljetnica svjedočke smrti župnika Filipa Lukende i redovnice s. Cecilije Grgić

Katoličke vijesti

Sarajevo: S radom započeo Međunarodni seminar “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava”

Katoličke vijesti

Papa: Pomagati potrebitima znači dati im dostojanstvo

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti