Vatikan otvara izložbu fotografija o učincima klimatskih promjena
Europa

Vatikan otvara izložbu fotografija o učincima klimatskih promjena

Djelatnici ACI Prensa, 10. svibnja 2024. / 15:15

Izložba fotografija pod nazivom “Promjene” otvorena je ovaj tjedan na Trgu svetog Petra u Vatikanu, prikazujući učinke klimatskih promjena i Božje kreativno djelo.

Dikasterij za komunikaciju je u priopćenju za javnost objasnio da se ova izložba odnosi na svetog Franju Asiškog “Pjesma stvorenja,” također poznat kao “Pjesma sunca”. Izložba ima za cilj pokazati “kontraste učinaka klimatskih promjena” kao i “nadu koju daju emocije izazvane Božjim kreativnim djelom”.

Izložba je nastala u sklopu projekta “Emotions to Generate Changes” i bit će otvorena za javnost do 27. svibnja.

U inicijativi su sudjelovali Dikasterij za komunikaciju u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Centrom za visoko obrazovanje Laudato Si’.

Uz 24 fotografije nalaze se riječi “Pjesme stvorenja”, s osvrtom na apostolsku pobudnicu pape Franje o klimatskoj krizi, Laudate Deum.

Odabrane fotografije, prema riječima organizatora, predstavljaju kontrast “između ljepote i čuda stvaranja i razaranja klimatskih promjena, kako za naš okoliš tako i za ljude diljem svijeta”.

Dikasterij za komunikaciju je dalje naveo da ova inicijativa „ima za cilj promišljanje o djelima koja treba poduzeti da bismo slavili Boga na isti snažan način kao sv. Franjo u vrijeme socio-ekološke krize“.

Naziv “Promjene” odnosi se “kako na klimatske promjene i njihove utjecaje, koje doživljavamo sve jačim intenzitetom, tako i na izazov promjene naše perspektive i naših postupaka”, stoji u priopćenju za javnost.

Fotografije dolaze iz Bornea, Bangladeša, Toga, Etiopije, Amazonije, Floride, Grčke, Italije, Islanda, Australije i Turske, a postavljene su na nosače napravljene od drva prikupljenog nakon oluje Vaia 2018. koja je teško oštetila šume u talijanskoj pokrajini Trento .

Ova priča je prvi put objavljen od ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Suočavanje s nasiljem narkobandi ‘Bog je jedina obrana ljudi’, kaže meksički biskup

Katoličke vijesti

9 činjenica o katolicima u SAD-u, prema Pew istraživanju

Katoličke vijesti

Pravoslavna crkva zaređuje ženu za đakonicu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti