Uspješno okončana II. zimska škola Franjevačke klasične gimnazije Visoko
Biskupska konferencija BiH

Uspješno okončana II. zimska škola Franjevačke klasične gimnazije Visoko

Vrijedni tim Franjevačke klasične gimnazije Visoko organizirao je trodnevnu (od 3. do 5. siječnja) Zimsku školu namijenjenu učenicama i učenicima koji pohađaju deveti razred osnovne škole.

Bio je ovo prekrasan način da se započne nova, 2024. godina uz mnoštvo edukacija, planskih posjeta i, u konačnici, nezaboravnih uspomena.

“Komentar učenika koji su učestvovali je: Brzo je sve prošlo, i on je najbolji pokazatelj da je učenicima bilo jako lijepo, sadržajno, edukativno i dinamično te da je organizacijski proteklo sve u najboljem redu. Prevashodni cilj Zimske škole bio je da se učenici devetih razreda upoznaju sa Franjevačkom klasičnom gimnazijom, jednom od najprestižnijih školskih ustanova u Bosni i Hercegovini, kako bi u bliskoj budućnosti mogli lakše donijeti odluku o odabiru škole za srednjoškolsko obrazovanje”, istaknuo je fra Stipo Alandžak – ravnatelj FKG-e i nastavio:

“Tijekom Zimske škole stvorena su mnoga prijateljstva, učenici su se međusobno jako dobro družili i upoznali. Osim detaljnog upoznavanja sa načinom rada i školovanja u FKG-i, realizirali smo i brojne posjete znamenitostima Visokog i Sarajeva, a izuzetno je zadovoljstvo je bilo i posjetiti Industriju mesa Semić kojoj se posebno zahvaljujem na gostoprimstvu”, poručio je fra Stipo Alandžak i javnost podsjetio na podatak da je ove godine, na drugoj po redu Zimskoj školi, sudjelovao 71 učenik iz velikog broja bosanskohercegovačkih gradova.

Tradicija će biti nastavljena i tijekom narednih godina, a sugovornik je podsjetio i na činjenicu da FKG već deset godina organizira i Ljetnu školu u mjesecu lipnju te da su već sada započeli pripreme za nove aktivnosti.

Svim učesnicima Zimske škole su uručene prigodne diplome, a događaji kao što je ovaj, bez obzira na kompleksnu i turbulentnu društveno-političku svakodnevnicu, vraćaju nadu i vjeru u bolje dane, jer na mladima svijet ostaje i oni moraju biti najzdravije vezivno tkivo i pokretačka snaga budućeg, znatno uspješnijeg društva u njegovim najvitalnijim segmentima. (kta/fkg.edu.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

VIDEO: Fra Jozo Radoš Đoka izabran za “Hercegovca godine”

Katoličke vijesti

Novi broj Glasa Koncila | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Proslavljen Dan KŠC-a “Petar Barbarić”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti