U Tihaljini održan susret ministranata – FRAMIN 2024.
Biskupska konferencija BiH

U Tihaljini održan susret ministranata – FRAMIN 2024.

U subotu, 25. svibnja 2024. u Tihaljini je održan FRAMIN 2024. – susret ministranata iz župa kojima upravljaju franjevci Hercegovačke franjevačke provincije, izvijestila je spomenuta Provincija na svojoj mrežnoj stranici..

Autobusi s ministrantima iz 17 hercegovačkih župa počeli su pristizati već prije 9 sati, a na susret je pristigaao 521 ministrant.

Svetu misu predslavio je domaći župnik fra Ljubo Kurtović, koji je također uputio i prigodnu propovijed. Djeci je približio važnost dolaska na svetu misu, te progovorio o potrebi poslušnosti roditeljima i ljepoti ministrantskog služenja kod oltara.

Koncelebriralo je devet svećenika, a evanđelje je čitao đakon fra Željko Tomić. Misu su pjevanjem animirali framaši Frame Ružići, a čitanja i molitvu vjernika su čitali ministranti iz različitih župa. Crkva je bila ispunjena molitvom, radošću i šarenilom. Na kraju mise sve nazočne je pozdravio fra Jozo Hrkać, provincijski promicatelj duhovnih zvanja i ukazao na program dana po kojem bi se trebalo održati natjecanje u znanju i u sportu.

Nakon zajedničke fotografije, natjecatelji u kvizu su se uputili u Osnovnu školu Antuna Branka i Stanislava Šimića na kviz. Za kviz su bili zaduženi ovogodišnji postulanti.

Prvo mjesto izborili su sudionici iz župe Humac, drugo mjesto pripalo je župi Posušje a treće župi Široki Brijeg.

Za to vrijeme ostatak ministranata je ostao u crkvi gdje su imali prigodu čuti svjedočanstvo duhovnog poziva, koje su s njima podijelili novaci fra Mario Širić i fra Joel Sirovina.

Potom je uslijedio ručak, a oko 12 sati svi su se uputili na sportske terene pokraj škole u Tihaljini gdje su održana natjecanja u nogometu, igrama bez granica i igri graničara.

U nogometu su prvo mjesto osvojili ministranti iz župe Humac, drugo iz Tihaljine te treće ministranti iz župe Široki Brijeg.

U igri graničara prvo mjesto osvojio je Tomislavgrad, drugo Seonica, a treće Čitluk.

Ministranti koji su osvojili prva tri mjesta dobili su prigodne nagrade, a ostalim župama uručene su zahvalnice. Nakon uručenja nagrada i proglašenja pobjednika, svi su se molitvom zahvalili Bogu te uputili nazad u župe. Uz organizaciju župe Tihaljina, održavanje susreta pomogli su volonteri Franjevačke mladeži iz Tihaljine, Ružića i Vitine. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Posjeta župi sv. Ilije u Kiseljaku u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“

Katoličke vijesti

Papa: Pravednici su sanjari koji u srcu čuvaju želju za općim bratstvom

Katoličke vijesti

U samostanu sv. Bonaventure u Visokom završena prva faza projekta očuvanja samostanskih rukopisa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti