U Supetru održan božićni koncert “Radujte se narodi” – HVARSKA BISKUPIJA
Hvarska biskupija

U Supetru održan božićni koncert “Radujte se narodi” – HVARSKA BISKUPIJA

Tradicionalno na blagdan svetoga Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u Župi svetoga Petra u Supetru upriličen je božićni koncert pod nazivom „Radujte se narodi”. Koncert je bio božićna čestitka građanina grada Supetra i njihovim gostima koji se ovih blagdanskih dana nalaze u gradu. U župnoj crkvi Navještenja Marijina u glazbenom programu nastupili su Župni zbor svete Cecilije, Vatrogasna klapa Alegrija, Dječji župni zbor, klapa Turanj, supetarski župnik don Pavao Gospodnetić i glazbenik Kristian Sinovčić te Tamburaški sastav Supetar koji ima dugu tradiciju javnoga nastupa na svim važnijim smotrama u gradu i šire.

„’Supetarska božićna kartolina’ tradicija je koja u supetarskoj župnoj crkvi traje već 28 godina. Okupljamo se oko divne pjesme božićnoga ozračja, radujući se Isusovu rođenju i novome ljetu ispred nas. Blagdani bi trebali biti svijetle točke u našim životima, dani odmora naše duše, dani susreta s obitelji i prijateljima, ali i posebno vrijeme za susret s Bogom”, istaknula je u uvodnom govoru moderatorica programa Jasna Damjanović, ravnateljica Centra za kulturu otoka Brača, zaželjevši dobrodošlicu okupljenima.

Božićni koncert otvorio je Župni zbor svete Cecilije pod ravnanjem s. Silvane Jukić, izvevši „Tihu noć” i pjesmu „Sklopi blage očice”. Pred brojnom publikom koja je ispunila supetarsku župnu crkvu, nastupila je, zatim, ženska Vatrogasna klapa Alegrija pod vođenjem Srećka Damjanovića. Dječji župni zbor kojim je ravnala s. Mirjana Potnar, redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izazvao je pravo oduševljenje brojnih posjetitelja. Nastupili su s dvije glazbene točke, „Budimo radosni” i „Zvijezda”, dok je s. Potnar pratila zbor na violini. Muška klapa Turanj otpjevala je pjesme „Radujte se narodi” i „Veseli se Majko Božja”.

S nekoliko izvedbi pred publikom su s gitarama nastupili i župnik gradske župe mr. Gospodnetić i glazbenik Sinovčić. Tamburaški sastav Supetar kojim je ravnao prof. Danijel Kelava prvo je samostalno izveo nekoliko skladbi, a zatim kao pratnja klapi Alegrija. Koncertna večer u Supetru zaključena je zajedničkom izvedbom božićne pjesme „Radujte se narodi”. Pred kraj glazbenog programa zahvalnu riječ uputio je supetarski župnik vlč. Gospodnetić, izrazivši radost zbog odaziva brojnih posjetitelja na ovogodišnjem koncertu.

Uz gradsku Župu svetoga Petra u organizaciji božićnoga koncerta sudjelovala je Turistička zajednica Grada Supetra i Grada Supetra.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obredi Muke Gospodnje u hvarskoj katedrali  – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti

Sprovod biskupa Slobodana Štambuka – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti

Tonči Prugo i Domagoj Babić zaređeni za đakone Hvarske biskupije – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti