U smaostanu svetog Frane proslavljen je blagdan jezika svetog Ante.
Šibenska biskupija

U smaostanu svetog Frane proslavljen je blagdan jezika svetog Ante.

19. veljače 2024.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
46 Views

Dana 18. veljače 2024. o Prvoj korizmenoj nedjelji u crkvi sv. Frane u Šibeniku, mjestu stoljetne antunovske tradicije i pobožnosti, proslavljen je i blagdan jezika sv. Ante Padovanskoga ili pučki ,zimski sv. Ante’. U duhovnoj i molitvenoj povezanosti s braćom koja u Padovi čuvaju Svečeve svete zemne ostatke spomenuli vjernici grada Šibenika spomenuli su se nekoliko rekognicija Svečeva tijela, a posebno one iz 1263. godine kada je sv. Bonaventura – pronašavši neraspadnut jezik – uskliknuo: “O jeziče blagoslovljeni, koji su uvijek blagoslivljao Gospodina i druge si blagoslivljati učio, sad je očito kakve te zasluge uzvisiše pred Bogom.”

Jutarnju misu u 8 sati predslavio je fra Augustin Kordić, a u 10.30 i 18 sati fra Josip Ivanović, gvardijan i rektor Svetišta. Nakon svetih misa vjernici su imali priliku štovati Svečeve relikvije.

U svojoj homiliji na večernjoj misi fra Josip je istaknuo “potrebu povući se u pustinju i dopustiti Bogu govoriti i preobraziti naš život u odlučan, ustrajan i sebedaran (…) slijedeći primjer sv. Ante koji se – poput Spasitelja – dopustio nagnati u pustinju i ondje je hraniti riječju Očevom da bi drugima postao hraniteljem”. “Stoljeća neraspadnutoga jezika poučavaju nas kako poput sv. Ante imati tih, a istovremeno odlučan jezik u borbi za potrebne; kako imati jezik koji moli, tješi i ljubi; koji poučava kako blagoslivljati, a ne proklinjati.” Po završetku večernje mise uslijedila je procesija sa svijećama i završna molitva i preporuka sv. Anti, a nakon toga i osobno štovanje relikvija.

Tijekom dana vjernici su imali priliku svojim prilozima sudjelovati u humanitarnoj korizmenoj akciji Vinkovske mladeži pod vodstvom s. Elizabete Glasnović.

Pogledajte jošU šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …Blagdan blaženog Alojzija Stepinca svečano proslavljen u Srimi.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljen u subotu 10.veljače u Srimi, župi Šibenske biskupije …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mons. Juraj Batelja predstavio knjigu „Mamma Schiavona iliti Majka Božja Hrvatska“.

Katoličke vijesti

Brojni vjernici grada Šibenika proslavili svetkovinu Tijelova

Katoličke vijesti

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti