Završeno Biblijsko bdjenje u Bizovcu |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Završeno Biblijsko bdjenje u Bizovcu |

BIZOVAC (TU) – U bizovačkoj župnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste, 14. veljače 2024. godine na Čistu srijedu – Pepelnicu, poslije večernje svete mise započelo je 11. po redu Biblijsko bdjenje, danonoćno čitanje Biblije. Bdjenje je završilo u ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine u 0:58 sati. Ovogodišnje geslo bilo je „Neka mi bude po tvojoj riječi“, a sudjelovalo je oko dvjestotinjak župljana iz Bizovca i filijala Creta i Samatovaca.

Župnik, Mato Matasović u nedjeljnoj homiliji je istaknuo važnost svakodnevnog čitanja Božje Riječi. Pozvao je i potaknuo vjernike da pored raznih korizmenih  pobožnosti i duhovnih vježbi u kojima mogu sudjelovati, odvoje svoje vrijeme i za  intenzivnije čitanje Riječi Božje što može biti i jedan oblik duhovnih vježbi za svakoga vjernika kako bi se duhovno osnažili. Potaknuo je župljane da čitanjem Božje Riječi, pomnije preispituju vlastiti život i nastoje svoj život  što više suobličavati životu Isusa Krista koji je i danas Živa Riječ.

U knjizi dojmova, župljani su upravo na taj način izrazili svoje  doživljaje i iskustva najčešće  ističući zahvale i blagoslove te utjehu i ohrabrenje koje su primili crpeći snagu iz Biblije, iz Riječi koja je i danas živa i aktualna. Ivana Oremuš

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Treći susret vatrogasnih postrojbi župe Piškorevci |

Katoličke vijesti

KBF Đakovo objavio natječaj za studij Propedutika psihoterapije i teoterapije |

Katoličke vijesti

Volonteri „Marijinih obroka“ posjetili Župu Krista Kralja |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti