U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.
Šibenska biskupija

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

13. veljače 2024.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
104 Views

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u Općoj bolnici Šibensko – kninske županije u kapeli Sv. Josipa. Euharistiju je u koncelebraciji s bolničkim kapelanom don Tomislavom Puljićem predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.  Na slavlju je bio i ravnatelj bolnice dr. Kristijan Stipaničev.

Biskup Rogić u homiliji je predstavio poruku pape Franje u povodu Dana bolesnika. Vjernike je pozvao da pogled usmjere  na križ. Potom je kazao kako je sveta Bernardica prilikom Marijinih ukazanja osjetila kako ju je Marija gledala kao osobu. To nam doziva u pamet da svaka osoba je ljudsko biće i kao takvoj joj treba pristupiti. Bolesne osobe i one sa invaliditetom imaju neotuđivo ljudsko dostojanstvo i svoju misiju u životu. Križ znači bol i patnju, ali nije zadnja riječ. Krist je slavno uskrsnuo na vječni život. To je srž naše vjere i izvor snage po kojem mi prihvaćamo nositi svoje križeve, boli i životne muke. Boli se mogu prikazati za spasenje, a na tom putu pomoćnica nam je Blažena Djevica Marija, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte jošZapočeli pastirski pohodi u Rogozničkom dekanatau. Prva na redu je bila župa Grebaštica.

Pastirski pohod župi Sv. Marije u Grebaštici bio je u srijedu, 31. siječnja ove godine. …U Šibeniku obilježen Dan posvećenog života.

  Dan posvećenog života za Šibensku biskupiju obilježen je u nedjelju 28. siječnja  u prostorima …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Katoličke vijesti

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Katoličke vijesti

Blagdan svetog Ante svečano je proslavljen u Kninu.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti