U samostanu “Novi Nazaret” u Banjoj Luci upriličen susret sestara juniorki Klanjateljica Krvi Kristove
Biskupska konferencija BiH

U samostanu “Novi Nazaret” u Banjoj Luci upriličen susret sestara juniorki Klanjateljica Krvi Kristove

Drugi susret sestara juniorki Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb u tekućoj školskoj godini održan je od 3. do 5. siječnja 2024. u samostanu Novi Nazaret u Banjoj Luci, objavljeno je na mrežnoj stranici klanjateljice.hr.

Sudionice je u susret uvela s. Lucija Bijelić, odgojiteljica privremeno zavjetovanih sestara, a prigodno predavanje na temu „Izazovi posvećenog života danas“ održao je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

Biskup Marko je kroz spomenutu temu iznio pozitivne i negativne stavke posvećenog života naglašavajući važnost radosti i praktičnog življenja istog. Citirajući riječi španjolskog pjesnika Antonia Machade: „Putniče, nema puta. Put se mora stvarati“, biskup Semren istaknuo je da „svojim življenjem i djelovanjem sestre ‘stvaraju’ posvećeni život“. Naglasio je kako je Bog „centar svega našeg djelovanja i življenja“, te da u njemu trabaju tražiti smisao i svaki dan u svojim utemeljiteljima otkrivati karizmu koja im je dana. „Posao nad poslovima je baviti se s Bogom“, posvijestio je, između ostaloga, biskup Semren.

U drugom dijelu susreta s. Martina Bukarica i s. Biljana Kostić imale su zadatak odabrati i predstaviti likove vezane uz Družbu Klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrices Sanguinis Christi). S. Martina predstavila je lik sv. Franje Ksaverskog, zaštitnika Družbe, a s. Biljana lik sv. Katarine Sijenske koja je osobito gajila pobožnost Predragocjenoj Krvi Kristovoj.

Sestre juniorke su također imale priliku obići i upoznati Banju Luku, gdje su sestre Klanjateljice prvi put došle u Bosnu. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kršćanska sadašnjost s popustima uz 64. teološko-pastoralni tjedan

Katoličke vijesti

Održan VIII. festival duhovne glazbe Marijafest BiH

Katoličke vijesti

Papina molitvena nakana za veljaču posvećena smrtno bolesnim osobama

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti