U katedralu stiglo Betlehemsko svjetlo. Djeca održala prigodni koncert.
Šibenska biskupija

U katedralu stiglo Betlehemsko svjetlo. Djeca održala prigodni koncert.

18. prosinca 2023.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
138 Views

Katolički skauti Betlehemsko svjetlo u grad Šibenik donijeli su u nedjelju  17. prosinca. U katedrali svetog Jakova predali su ga šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću. U  prigodom nagovoru biskup je sve pozvao na molitvu za Mir u Svetoj Zemlji i Betlehemu. Zaželio je neka svijetlo koje je Isus zapalio rasvijetli svaku tamu današnjeg čovjeka. Onaj koji primi to svjetlo i onaj koji dozvoli da mu ono osvjetljava životne pute postaje dijete Božje.

Kad večeras uzmemo Betlehemsko svijetlo neka na pogled na to svijetlo vraća na Isusa i njegovo  rođenje.  Isus je došao kao malo dijete da mu svatko može prići. Neka nas Betlehemsko svijetli kad ga ponesemo kući učini svijenijima Božjeg dolazaka i da svi budemo više djeca, u jednostavnosti srca koja se otvaraju tom svijetlu, poručio je biskup Rogić.

Prije samog dolaska Betlehemskog  svjetla održan je prigodni koncert dječjih zborova župa Šibenske biskupije. Nastupila su djeca iz župa: Katedrala, Zablaće, Drniš, Čista velika i Lišane, Bilice, Vodice, Vidici, Šubićevac, Murter i Jezera.

Pogledajte jošBožićna poruka biskupa Tomislava Rogića

I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama. (Lk 2,12) Draga …Božićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih …VIDEO: Koncert prigodom “Proslave”

Povodom “Proslave”,  jedinstvenog šibenskog običaja kada  u ponoć u noći sa 17. na 18. prosinca …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Tomislav Rogić primio vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri Šibenske biskupije.

Katoličke vijesti

Preminuo dugogodišnji djelatnik Biskupskog ordinarijata u Šibeniku Zvonko Najev.

Katoličke vijesti

Počasni predsjednik Svjetske federacije katoličkih liječničkih društava posjetio Šibenik.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti