Božićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.
Šibenska biskupija

Božićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

21. prosinca 2023.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
227 Views

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova održan je u četvrtak 21. prosinca u prostorijama biskupske palače u Šibeniku. U glazbenom dijelu programa nastupio je klapa Zaveslaj iz Katoličke osnovne škole..
Susret je započeo prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović. Bog je izabrao postati čovjekom jer nas toliko ljubi. Odlučio nam je biti blizu. Odlučio je sebe dati za naše spasenje i ponijeti naše grijehe. Pokazao nam je što je ljubav kadra učiniti. Izabrao je štalicu, progonstvo, neizvjesnost, boli, sramotno poniženje pa i ulazak u smrt da od onih koji Mu vjeruju stvori novi Narod. Želi nas očistiti i zacijeliti, poviti naše rane, ispuniti naše praznine, učiniti nas savršenijom slikom Božjom u kojoj se odražavaju istina, pravednost, milosrđe, ljubav i sebedarje. To je istina i radost Božića koju trajno otkrivamo i koja može mijenjati naše živote, poručila je sestra Renata Azinović.
Poručila je da u koji god detalj jaslica se ovoga Božića zagledamo, u kojem god liku sebe prepoznamo, sjetimo se da stojimo na izvoru (novoga) života. Zato da bi sve započelo ispočetka, nužno je izaći iz samih sebe i u središte života staviti Dijete koje se rađa u Betlehemskoj štalici. Mi smo po prirodi svoga posla istrenirani na izlazak iz sebe na profesionalnoj razini, na ostavljanje starih koncepata i paradigmi i prihvaćanje novih ideja. Božić nas poziva da to učinimo i na osobnoj, da se vratimo doma k sebi drugim putem, poput mudraca koji nakon Betlehema započinju novi hod.
U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Darko Relja ravnatelj Osnovne škole Vidici. Mi smo čuvari onih koji su nam povjereni, a to su najdragocjeniji članovi našeg društva. Kao roditelj i ravnatelj želio bih da se djeca odgajaju u duhu kršćanskih vrijednosti čiji smo baštinici jer bez takvih vrijednosti ne vidimo budućnost naše domovine, kazao je ravnatelj Relja.
Biskup Tomislav Rogić kazao je kako je Bog došao kao malo dijete rođeno u jaslama. Ravnateljima je zaželio da ovoga Božića pronađu jednostavnost pastira, i da s tom jednostavnošću krenu prema Isusu. Valja nam se odazvati glasu savjesti koji neka se ovog Božića pretvori u pjesmu anđela. Valja ugledati zvijezdu vodilju i pod svaku je cijenu slijediti poput kraljeva u dubokoj čežnji susreta s Isusom, Sinom Božjim, mojim i tvojim Spasiteljem. Svatko neka u sebi pronađe onu želju, čežnju susresti Isusa i neka prepozna koje to prepreke stoje na putu do susreta s Bogom. On će nam pomoći da uklonimo prepreke na putu do njega. On će nam dati snage da izdržimo napore puta do njega. Susret s njim je cilj i nagrada i ostvarenje života u punini. Nasljedujmo poniznost pastira, čežnju i nadu kraljeva da nas život dovede Isusu, jer samo je to put do istine koja vodi u život vječni, kazao je biskup Rogić.

Pogledajte jošBožićna poruka biskupa Tomislava Rogića

I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama. (Lk 2,12) Draga …VIDEO: Koncert prigodom “Proslave”

Povodom “Proslave”,  jedinstvenog šibenskog običaja kada  u ponoć u noći sa 17. na 18. prosinca …Caritas župe Vodice po šesnaesti puta darivao djecu „Obitelji 3+“ u Vodicama.

U pastoralnom centru župe Vodice, u subotu 16. prosinca – pred nedjelju Caritasa, upriličena je …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obredi Velikog petka u katedrali svetog Jakova.

Katoličke vijesti

Duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

Katoličke vijesti

U Kninu proslavljen Dan Obitelji Krvi Kristove

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti