U Genovi održane 32. Međunarodne igre salezijanske sportske mladeži
Biskupska konferencija BiH

U Genovi održane 32. Međunarodne igre salezijanske sportske mladeži

Natjecatelji iz 11 zemalja, više od 800 dječaka i djevojčica između 14 i 18 godina iz svih talijanskih regija te iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Ukrajine i Mađarske, okupili su se na 32. Međunarodnim igrama salezijanske sportske mladeži od 25. do 29. svibnja 2024. u Genovi, ovogodišnjem europskom gradu sporta.

Igre su otvorene misnim slavljem kojim je katedrali Svetog Lorenza predsjedao genovski nadbiskup Marco Tasca, a završene su podjelom medalja i završnom svečanošću u sveučilišnoj sportskoj dvorani.

Mladi športaši natjecali su se u odbojci, malom nogometu i košarci.

Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba i jedna ekipa Košarkaškog kluba Bosco iz Zagreba.

Odbojkašice su osvojile srebro i broncu u kategoriji do 16 godina, a treća ekipa završila je natjecanje na 10. mjestu. U kategoriji do 18 godina odbojkašice su turnir završile na 4. mjestu.

Košarkaši su osvojili srebro u kategoriji do 18 godina nakon što su od njih u finalu bolji bili košarkaši Genta iz Belgije.

Odbojkašice Don Bosca su iz Genove putovanje nastavile hodočašćem u Torino, na izvore salezijanske duhovnosti. Posjetile su Colle don Bosco, mjesto gdje je sveti Ivan Bosco odrastao, te Valdocco u Torinu, gdje je don Bosco osnovao prvi oratorij i izgradio baziliku Marije Pomoćnice. Kratkim boravkom u Valdoccu OK Don Bosco započeo je s obilježavanjem 25. godišnjice osnutka kluba.

„Dolaskom u Torino željeli smo na početku slavlja našeg 25. rođendana zahvaliti Gospodinu za sve dobro što je proizišlo iz ovog kluba i preporučiti se u moćni zagovor Marije Pomoćnice, sv. Ivana Bosca i drugih salezijanskih svetaca i blaženika. Izrazito smo ponosni na naše djevojke, ne samo zbog osvojenih medalja nego još i više zbog toga kako su lijepo predstavljale klub, grad i domovinu na terenu i izvan njega“, rekao je predsjednik kluba Luka Hudinčec.

Domaćin Međunarodnih igara salezijanske mladeži 2025. godine bit će belgijski grad Antwerpen. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Köln: Proslava Tijelova s tradicionalnom procesijom

Katoličke vijesti

Kateheze na 6. Mladifestu Hrvatska održat će fra Ante Vučković

Katoličke vijesti

“Mladi i demokracija – Vision is Decision”: Održana druga javna tribina na temu “Kultura poricanja”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti