U Geislingenu proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića
Biskupska konferencija BiH

U Geislingenu proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu proslavila je u nedjelju, 12. svibnja 2024. blagdan svoga nebeskog zaštitnika, objavljeno je na mrežnoj stranici Bosne Srebrene.

Slavlju su se priključili i vjernici susjedne Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena.

U ulaznoj procesiji vjernici su u pratnji ministranata u crkvu Svete Marije unijeli relikvijar sa svećevom relikvijom, koja je od prošle godine izložena na trajno štovanje.

Svetu misu predvodio je župnik fra Ivica Jurišić, koji je na temelju naviještene Riječi vjernike pozvao na zajedništvo, jer u svijetu u kojem živimo ima punom podijela, te je zajedništvo u krizi.

U naviještenom evanđelju Isus moli Oca da sačuva one koje mu je dao, da budu jedno. I naša vjernička zajednica treba, kao i zajednica prve Crkve učiti se strpljivošću, jasnoći, te da je svaki član u zajednici važan, Bog nas poziva i poznaje po našim imenima, neka i u našim zajednicama bude tako, naglasio je fra Jurišić.

Vjernike je pozvao na svetost po primjeru sv. Leopolda, “koji je svoj život proveo izvan domovine, ali svjestan svoje nacionalne pripadnosti, te se i pod prijetnjom izgnanstva nije odrekao hrvatstva”. U tom vidu, fra Ivica je vjernike potaknuo na čuvanje vrijednosti koje su donijeli iz svojih obitelji, te da čuvaju zajedništvo vjere u zajednici kojoj sada pripadaju, “osobito dan župnog slavljenja patrona, kad slavimo jednu misu za obje Zajednice, i tako želimo učvrstiti svoje zajedništvo”.

Pjevanje je predvodio udruženi zbor obiju Zajednica pod ravnanjem voditeljica Marije Perić i Marte Bogdanović.

Nakon mise, djeca Hrvatske dopunske škole s učiteljem Alenom Galom izveli su prigodni program uz Majčin dan, a Dječji zbor Zajednice pod ravnanjem orguljašice Marte Bogdanović izveo je dvije pjesme u čast nebeskoj Majci.

U znak zahvalnosti, ovogodišnji krizmanici podijelili su ruže svim majkama.

Slavlje je nastavljeno zajedničkim objedom u dvorištu crkve. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Neka Venecija bude znak uključenosti, brige za stvoreno i ljepote dostupne svima

Katoličke vijesti

Biskupi BK BiH slavili Svetu misu u Bazilici sv. Ivana Lateranskog u okviru pohoda „ad limina“

Katoličke vijesti

Pastoralni dan svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti