U bombardiranju škole Svete obitelji u Gazi poginuli civili
Biskupska konferencija

U bombardiranju škole Svete obitelji u Gazi poginuli civili

Caritas Jeruzalemskog latinskog patrijarhata oštro je osudio i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog vijesti o zračnom napadu na školu Svete obitelji u Al-Remalu u Gazi u nedjelju 7. srpnja 2024., u kojem je poginulo nekoliko civila.

Škola je u vlasništvu Jeruzalemskog latinskog patrijarhata i bila je mjesto utočišta za stotine civila čiji su domovi uništeni. Nadali su se unatoč svemu da će njihove obitelji i djeca biti sigurni, ali sigurnog mjesta u Gazi nema.

Nema sigurnog utočišta za siromašne raseljene obitelji usred neselektivnog bombardiranja, pucnjave i granatiranja, koja se nastavljaju bez obzira na mjesta bogoslužja, bolnice ili škole.

„Latinski patrijarhat najoštrije osuđuje ciljanje civila ili bilo kakve ratne akcije koje ne osiguravaju da civili ostanu izvan poprišta borbe“, navodi se u priopćenju za medije.

Jeruzalemski Caritas traži od svojih partnera da se založe za trenutni prekid vatre i da se zaustavi kaos i okrutnost nad civilnim stanovništvom koje se nema komu obratiti i od koga tražiti pomoć.

„Nastavljamo moliti za Božje milosrđe i nadamo se da će strane postići sporazum koji bi smjesta zaustavio užasno krvoproliće i humanitarnu katastrofu u regiji“, poručuju iz jeruzalemskog Caritasa. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Prijatelji biskupa Komarice iz Njemačke, Hrvatske i Bosanske Posavine u središtu biskupije

Katoličke vijesti

Ekvadorski Predsjednik u audijenciji kod Pape

Katoličke vijesti

Služavke Maloga Isusa pohodile župu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti