Trodnevni seminar nove evangelizacije |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Trodnevni seminar nove evangelizacije |

OSIJEK (TU) – Katolička laička zajednica „Molitva i riječ“ Područna zajednica Osijek, održala je od 17. do 19. svibnja 2024. godine u kući Zajednice Molitva i Riječ u Osijeku, trodnevni seminar nove evangelizacije. Voditelj seminara bio je Marijan Presečki, evangelizator iz Zagreba te članovi osječke Zajednice MIR.

Prvi dan seminara naglašen je cilj – susret sa živim Bogom koji se ostvaruje u djelovanju Duha Svetoga. Sudionici su nastojali doći do istine o sebi i spoznaje da su original koju je sam Stvoritelj želio i stvorio iz ljubavi te da prihvaćajući u slobodi tu Božju ljubav mogu razvijati projekt svog života i donositi ljubav i drugima oko sebe.

U subotu su promišljali o stvarnosti grijeha koja ih onemogućava u komunikaciji sa Stvoriteljem. U ljudskoj nemoći i nastojanju da se grijeha sami oslobode, vjernici spremni su na razne načine traženja iskupljenja, a potrebno je samo grijeh priznati i pokajati se da bi bio oprošten jer je u povijest ušao čovjek i Bog Isus Krist. Sudionici su upućeni na koji način se mogu poznati s osobom Isusa Krista kako bi razvili osobni odnos s Njim. To je prvi uvjet da bi se čovjek odlučio na zaokret u životu, na obraćenje od zla prema dobru. Koraci praktične provedbe obraćenja završili su s molitvom za nutarnje iscjeljenje u kojoj su sudionici Isusa Krista pozvali da prođe kroz cijeli njihov život i izliječi sve njihove rane.

Završni dio seminara bio je posvećen Duhu Svetom. Polaznicima je osviješteno da Duh Sveti sve drži u postojanju, da je on nutarnji učitelj, onaj koji daje mir i jasnoću spoznaje, uvodi u svu istinu, ne može ga se „zaraditi“ već mu se samo može otvoriti. Također je naglašeno da  se darovi Duha Svetog primaju po primljenim sakramentima, ali ako se dar ne otvori, ne koristi, to je kao da ga i nema. Sudionici su svojim svjedočenjima o promjenama svojih života i djelovanju Duha Svetoga dodatno naglasili ovu stvarnost na koju često zaboravljamo. Ana Pećar

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Đakovčani hodočastili bl. majci M. Tereziji Scherer |

Katoličke vijesti

Proslava Svijećnice u Slavonskom Brodu |

Katoličke vijesti

Završetak proslave 25. godišnjice osnutka Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti