Teksaški svećenik uhićen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnice
Svijet

Teksaški svećenik uhićen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnice

Osoblje CNA, 19. veljače 2024. / 14:51

Svećenik u biskupiji Brownsville u Texasu uhićen je nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetne žrtve.

Brownsville biskup Daniel Flores rekao je u izjavi prošlog tjedna da su biskupijski dužnosnici “primili optužbu za seksualno zlostavljanje maloljetnice od strane oca Fernanda Gonzaleza.”

Flores je primio izvješće početkom veljače od biskupijskog koordinatora za pomoć žrtvama. Sljedeći dan je “uklonio [Gonzalez] iz aktivne službe” i “zabranio mu bilo kakvu svećeničku službu bilo gdje”.

“Osoba koja se javila, a koja je sada punoljetna, razgovarala je s biskupijskim koordinatorom za pomoć žrtvama i savjetovano joj je da tvrdnju prijavi policiji”, rekao je biskup. “Istraga je u rukama policije i u tijeku je. Biskupija će u potpunosti surađivati ​​u istrazi.”

Policija je navodno uhitila svećenika prošlog tjedna. Odjel šerifa okruga Cameron nabraja Gonzalez kao uhićen pod optužbom za seksualno zlostavljanje djeteta i “trgovanje ljudima”. Čini se da je njegova ukupna jamčevina postavljena na 600.000 dolara.

Ured okružnog tužitelja okruga Cameron rekao je lokalnim medijima da kao dio uvjeta vezanih za Gonzalez “mora instalirati monitor za gležanj prije puštanja na slobodu, predati svoju putovnicu i ne napuštati okrug Cameron” dok je slučaj u tijeku.

Prije optužbi svećenik je služio kao pastor katoličke crkve Svetog Luke u Brownsvilleu. Od ponedjeljka Gonzalez je uklonjen iz web stranice župe popis župnog osoblja.

“Duboko sam ožalošćen i molim vas da mi se pridružite dok molim za pojedinca koji je istupio i obitelj, te sve pogođene strane, uključujući župljane i svećenstvo diljem naše biskupije koji vjerno i suosjećajno brinu o svojim vjernicima”, Flores rekao je u svom priopćenju.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Indijski Modi ugošćuje kršćanske vođe za Božić usred sve većeg progona

Katoličke vijesti

Dvije katoličke škole u zaljevu San Francisca zatvaraju se zbog sigurnosnih i drugih razloga

Katoličke vijesti

‘Zlouporaba ovlasti’: katolički čelnici, lokalni dužnosnici osudili teksašku tužbu usmjerenu na ministarstvo za migrante

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti