„Team building“ članova Odbora HBK-a za mlade
Biskupska konferencija

„Team building“ članova Odbora HBK-a za mlade

Godišnji „team building“ za članove Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije održao se od 5. do 7. veljače 2024. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu.

Susret je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu kojim je predsjedao varaždinski biskup Bože Radoš, u zajedništvo sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, predsjednikom Odbora te uz sudjelovanje povjerenika za pastoral mladih i studentskih kapelana iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U večernjem dijelu programa, vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, održao je izlaganje u kojem je predstavio Varaždinsku biskupiju te aktivnosti u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Uslijedila je rasprava i razmjena iskustava.

Drugog dana susreta, u prijepodnevnim satima, održana je sjednica Odbora HBK-a za mlade. Središnja tema sjednice bio je predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja u Gospiću. Vlč. Josip Tomljanović, povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije i đakon Karlo Špoljarić, članovi Organizacijskog odbora SHKM-a, izvijestili su povjerenike o tijeku prijava i planiranom programu na dan susreta. Jedna od tema susreta bila je i nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige čiji će domaćin ove godine biti Zagrebačka nadbiskupija, a raspravljalo se o i drugim aktivnostima pastorala mladih u Hrvatskoj i BiH, s naglaskom na ljetni program i kampove.

U poslijepodnevnim satima sudionici su pohodili Lepoglavu. Lepoglavski župnik Nenad Piskač proveo je povjerenike kroz lepoglavski samostan i crkvu, upoznao ih s bogatom kulturnom, povijesnom, znanstvenom i duhovnom baštinom i životom pavlina u Lepoglavi. Posebno je progovorio o zatočeništvu blaženoga Alojzija Stepinca u lepoglavskoj kaznionici. Nakon pohoda samostanu i crkvi, povjerenici su zajedno s mons. Rogićem posjetili lepoglavsku kaznionicu, odnosno kaznioničku kapelu blaženog Alojzija Stepinca i Blaženikovu spomen-ćeliju gdje je boravio od 19. listopada 1946. do 5. prosinca 1951. Tamo su uputili molitvu po zagovoru blaženog Alojzija za sve zatvorenike i djelatnike Kaznionice.

Mons. Tomislav Rogić u večernjim je satima, u zajedištvu s povjerenicima, predslavio svetu misu u župnoj crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu. Nakon mise u dobrodošlici župnik Ivica Cujzek govorio je povjerenicima o župnoj crkvi Dobrog Pastira i povijesti Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu. Program drugog dana povjerenici su zaključili večernjom šetnjom središnjim dijelom grada Varaždina.

Treći dan susreta započeo je slavljem svete mise nakon koje je uslijedila evaluacija susreta te donošenje zaključaka i prijedloga za daljnji rad Odbora. Susret je završio zajedničkim objedom u Pastoralnom centru u Ludbregu. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Manifestacija „Ljeto u knjižnici“ u KŠC-u “Sveti Pavao” u Zenici

Katoličke vijesti

Teolog Felix Körner: Ivan Pavao II. je poljupcem Kur’ana htio iskazati poštovanje

Katoličke vijesti

Hodočašće vjernika župe Uzašašća Gospodinova iz Novog Travnika u Poljsku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti