Talitha Kum proslavit će 15-godišnjicu na nadolazećoj Generalnoj skupštini
Svijet

Talitha Kum proslavit će 15-godišnjicu na nadolazećoj Generalnoj skupštini

Okupljajući delegate iz gotovo 100 zemalja i prikazujući svjedočanstva cijenjenih govornika i preživjelih, Talitha Kum će obilježiti 15 godina svoje borbe protiv trgovine ljudima na svojoj skoroj 2. Generalnoj skupštini u gradu Sacrofano sjeverno od Rima.

Od Deborah Castellano Lubov

Oko 200 izaslanika Talithe Kum iz oko 90 zemalja, koji predstavljaju žene i muškarce, redovnike, laike, mlade i žrtve trgovine ljudima, obilježit će petnaestu godišnjicu organizacije na nadolazećoj, drugoj Generalnoj skupštini.

Skupština, s temom “Putujemo zajedno do okončanja trgovine ljudima: suosjećanje na djelu za preobrazbu,” održat će se od 18. do 24. svibnja 2024. u Fraterna Domus u Sacrofanu i usvojit će sinodalni pristup odozdo prema gore.

Tijekom susreta, Talitha Kum Sisters i partneri suradnici razgovarat će, slušati, razlikovati i dijeliti informacije o tome kako se nastaviti angažirati i strateški se uhvatiti u koštac sa suvremenim zlom koje obavija svijet.

Skupština će ponuditi svjedočanstva preživjelih, mladih i sestara iz pučke zajednice. Podijelit će svoja iskustva u radu na zaustavljanju trgovine ljudima kroz partnerstva i suradnju, posebice između vjerskih zajednica, čelnika civilnog društva, diplomata i međunarodnih agencija.

Misom u Bazilici svetog Petra 23. svibnja formalno završava Skupština, nakon koje će uslijediti dodjela Sestarskih nagrada za borbu protiv trgovine ljudima za 2024. u dvorani Augustinianum.

Tada će se trima katoličkim sestrama odati priznanje za iznimnu hrabrost, kreativnost, suradnju i postignuća u zaštiti svojih zajednica od trgovine ljudima.

Međunarodna koordinatorica Talithe Kum, s. Abby Avelino, MM, izrazila je svoju zahvalnost svima koji su omogućili članovima Talithe Kum da napreduju u njihovoj “inicijativi proročke misije zajedničkog putovanja u borbu protiv trgovine ljudima”, a “najviše od svega, u Božja ljubav koja nas vodi prema suosjećanju, na djelu, za preobrazbu.”

Sve panel sesije iz Sacrofana prenosit će se uživo na Web stranica Talitha Kum.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Indija: Prvi prikaz uživo 111 marijanskih ukazanja održan u Bengaluruu – Vatican News

Katoličke vijesti

Biskup Joseph Espaillat: Kako najmlađi američki biskup dolazi do mladosti

Katoličke vijesti

Katolici moraju imati vjersku slobodu kako bi ‘zadovoljili osnovne ljudske potrebe migranata’, kažu biskupi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti