Talijanski premijer predlaže pomoć ženama u financijskim poteškoćama koje odbijaju pobačaj
Europa

Talijanski premijer predlaže pomoć ženama u financijskim poteškoćama koje odbijaju pobačaj

Osoblje ACI Prensa, 11. srpnja 2024. / 08:00

Vlada talijanske premijerke Giorgie Meloni, koja je ujedno i predsjednica Vijeća ministara Italije, predložila je zakon o “porodiljnom prihodu” za pružanje financijske pomoći trudnicama u potrebi koje odbiju pobačaj.

Ova inicijativa, koju promovira senator Maurizio Gasparri iz političke stranke Forza Italia, nudi pomoć od 1000 eura (oko 1082 USD) tijekom pet godina Talijankama koje odluče nastaviti s trudnoćom unatoč financijskim poteškoćama.

Nacrt zakona ima za cilj smanjiti broj pobačaja motiviranih financijskim poteškoćama trudnih majki, na temelju članka 5. talijanskog Zakona 194.

Gasparri je rekao da je to “ne samo moralna nego i financijska” podrška ženama koje odluče ne prekinuti život svoje djece u maternici. “Obranimo život!” napisao je na X prilikom objave mjere.

Prijedlog — koji bi trebao biti predstavljen sljedeći tjedan — predviđa povećanje od 50 eura (54 dolara) mjesečno počevši od drugog djeteta i 100 eura (108 dolara) do dobi od 18 godina u slučaju da dijete ima invaliditet.

Kako bi se to financiralo, stvorit će se fond za porodiljski dohodak sa 600 milijuna eura (649 milijuna dolara) godišnje počevši od ove godine, a majke koje se žele prijaviti za njega moraju imati pokazatelj ekvivalentne ekonomske situacije (ISEE) manji od 15.000 eura (16.230 dolara). ) i biti talijanski državljanin s prebivalištem u zemlji.

U travnju je Meloni odobrila paket mjera za suzbijanje pobačaja u zemlji.

Među mjerama, talijanski parlament dopustio je volonterima iz pro-life udruga pristup centrima za pobačaje kako bi se zajamčila pomoć majkama koje žele pobaciti svoju nerođenu djecu.

Pobačaj je legaliziran u Italiji 1978., pod Zakon 194što je Meloni obećala da neće mijenjati, iako je izjavila da njezine pro-life mjere imaju za cilj “zajamčiti ženama mogućnost izbora alternative, nudeći aktivnu ulogu javnih institucija kako bi se uklonili financijski uzroci koji mogu gurnuti ženu na prekid.”

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nikaragvanska diktatura osuđuje 11 kršćanskih vođa na zatvor

Katoličke vijesti

Cijeli tekst blagoslova urbi et orbi pape Franje za Uskrs 2024

Katoličke vijesti

Papa Franjo komisiji za zlostavljanje svećenstva: ‘Naša predanost ne smije posustati’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti