Svjetski dan djece na Radio Marija BiH u znaku molitve najmlađih volontera
Biskupska konferencija BiH

Svjetski dan djece na Radio Marija BiH u znaku molitve najmlađih volontera

„Evo, sve činim novo“ naslov je Svjetskoga dana djece koji će se, po želji pape Franje, prvi put slaviti u Rimu Poziv je to na okupljanje koji papa Franjo upućuje najmanjima, koji će se 25. i 26. svibnja u tisućama okupiti u Rimu na prvom međunarodnom, njima posvećenom, događaju. Apel je to prije svega da budemo solidarni s onima koji neće moći sudjelovati, jer su zatočenici neljudskih situacija, piše mrežna stranica Radio Marija BiH.

Potaknuti pozivom pape Franje na okupljanje najmanjih, Radio Marija BiH pozvala je svoje najmlađe volontere da molitvom Gospine krunice u 09 i 16:15 sati uveličaju Svjetski dan djece.

Radosna otajstva Gospine krunice u 09 sati molit će mladi i djeca u mob.studiju RM u Villachu u pratnji svećenika Rafal Zehnera

Gospinu krunicu u 16:15 sati molit će grudska djeca iz vrtića “sv Filip Neri” u međugorskom studiju Radio Marije.

„Ne zaboravite one među vama koji se, još tako maleni, već bore s bolestima i teškoćama, u bolnici ili kod kuće, one koji su žrtve rata i nasilja, one koji pate zbog gladi i žeđi, one koji žive na ulici, one koji su prisiljeni biti vojnici ili bježati kao izbjeglice, odvojeni od roditelja, oni koji ne mogu ići u školu, oni koji su žrtve kriminalnih bandi, droge ili drugih oblika ropstva, zlostavljanja. Ukratko, svu onu djecu kojima se i danas okrutno krade djetinjstvo“, potaknuo je Papa Franjo.

Mali koraci mijenjaju svijet

Svi ste važni, piše papa Franjo, a svi smo mi „djeca i braća“, karike u vrlo dugom lancu koji ide od prošlosti do budućnosti i koji pokriva cijelu zemlju. Zbog toga, istaknuo je, savjetujem vam da uvijek pažljivo slušate priče odraslih: svoje mame, tate, djedova, baka i pradjedova! I ponajviše, slušajte prvog među prijateljima.

„S Isusom možemo sanjati o novom čovječanstvu i zauzeti se za društvo s više bratstva i pažnje prema našem zajedničkom domu, počevši od jednostavnih stvari, kao što su pozdravljanje drugih, traženje dopuštenja, ispričavanje, zahvaljivanje. Svijet se mijenja prije svega kroz male stvari, ne stideći se činiti samo male korake“, protumačio je Sveti Otac.

Prijateljstvo nema straha ni predrasuda

Papa se potom osvrnuo na vrijednost dijeljenja. Ne možete nikada biti sretni sami, napomenuo je Sveti Otac djevojčicama i dječacima, jer radost raste u onoj mjeri u kojoj se dijeli s drugima. To je zato što je svatko dar za druge, podsjetio je Papa i dodao: „lijepo je zabavljati se, svi zajedno, ne ostavljajući nikoga iza sebe. Ali ako te darove ne iskoristimo kako bismo bili zajedno, uvijek ćemo biti nezadovoljni i nikada nam neće biti dovoljni.“

„Prijateljstvo je lijepo i raste jedino tako, u dijeljenju i praštanju, uz strpljenje, hrabrost, kreativnost i maštu, bez straha i bez predrasuda“, poručio je.

Ljepota je u licima djece

U posljednjem dijelu poruke Franjo povjerava „važnu tajnu“, odnosno da je za istinsku sreću potrebno mnogo moliti, i to svaki dan, jer molitva nas izravno povezuje s Bogom, ispunjava naša srca svjetlom i toplinom i pomaže nam sve činiti s povjerenjem i smirenošću. Papa preporučuje da se to čini posebno uz molitvu Oče naš, moleći ju ujutro i svake večeri u obitelji, ali ne kao neku formulu, nego razmišljajući o riječima koje nas je naučio Isus koji nas, kako je istaknuo Papa, poziva i želi da s Njim budemo protagonisti toga svjetskog dana, graditelji novoga, humanijeg, pravednijeg i miroljubivijeg svijeta. Poruku papa Franjo završava predlažući molitvu:

Dođi Duše Sveti,
pokaži nam svoju ljepotu
koja se odražava na licima
djevojčica i dječaka na zemlji.
Dođi Isuse,
koji sve činiš novim,
koji si put koji nas vodi k Ocu,
dođi i ostani s nama.
Amen.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Novi horizonti za mlade poduzetnike: Caritas i YourJob BiH pokreću natječaj za financiranje biznisa

Katoličke vijesti

Kardinal Parolin: Da ima otvorenosti s kineske strane Papa bi odmah išao u Kinu

Katoličke vijesti

VIDEO: Dobojska župna zajednica Srca Isusova svečano proslavila svog nebeskog naslovnika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti