Svjetski dan bolesnika: Papa moli za Mjanmar, Palestinu, Izrael i Ukrajinu
Papa

Svjetski dan bolesnika: Papa moli za Mjanmar, Palestinu, Izrael i Ukrajinu

Papa Franjo moli za sve one koji ne mogu dobiti liječničku pomoć u svijetu, a posebno u ratom razorenim zemljama kao što su Mijanmar, Palestina, Izrael i Ukrajina.

Autor: Francesca Merlo

Obraćajući se vjernicima okupljenima na Trgu svetoga Petra tijekom nedjeljne molitve Anđeo Gospodnji, papa Franjo je podsjetio da se 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika koji, kako je rekao, “ove godine skreće pozornost na važnost odnosa u bolesti”.

Papa je u tom pogledu primijetio da je prva stvar koju trebamo kada smo bolesni “blizina voljenih”, zdravstvenih radnika i Boga.

“Svi smo pozvani biti blizu onima koji pate”, istaknuo je Papa, izražavajući svoju blizinu “i cijele Crkve” onima koji su bolesni ili slabi.

Papa Franjo potom je istaknuo kako nije moguće šutjeti, dok se obilježava ovaj dan, “o činjenici da danas ima toliko ljudi kojima je uskraćeno pravo na skrb, a time i pravo na život!”

“Mislim na one koji žive u krajnjem siromaštvu; ali mislim i na ratna područja: tamo se svakodnevno krše temeljna ljudska prava! To je nepodnošljivo”. Papa Franjo se zatim molio za Ukrajinu, Palestinu i Izrael, prije nego što je obnovio svoje molitve za Mijanmar, gdje su Rohingya muslimani, za koje je Sveti Otac molio tijekom svoje opće audijencije 7. veljače, i dalje izloženi ekstremnom nasilju i etničkom progonu.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papina molitva za mir u našem ratom razorenom svijetu – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Korizma je vrijeme obraćenja i slobode

Katoličke vijesti

Papa blagoslovio zvono “Glasa nerođenih” namijenjeno Kazahstanu – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti