Sveučilište St. Thomas pokreće prvi magisterij svoje vrste u katoličkim ženskim i rodnim studijama
Praktični vjernik

Sveučilište St. Thomas pokreće prvi magisterij svoje vrste u katoličkim ženskim i rodnim studijama

Sveučilište St. Thomas pokreće prvi magisterij svoje vrste u katoličkim ženskim i rodnim studijama

Diploma iz katoličkih ženskih i rodnih studija Karte Put kroz najnapetije područje društva


Rod je najvrući problem današnjice, koji uzrokuje podjele i raširenu zabunu oko jednog od najosnovnijih aspekata ljudskog života – što znači biti muškarac ili žena. Nesti centar za vjeru i kulturu Sveučilišta St. Thomas vjeruje da se put naprijed nalazi u istinama katoličke vjere. UST će pokrenuti jedini Magistrica katoličkih ženskih i rodnih studija u svijetu koji nudi bogatstvo crkvene tradicije i autentičnu katoličku filozofiju i teologiju ljudske osobe. Program okuplja vrhunske suvremene mislioce kao što su međunarodno priznati katolički govornik i teolog dr. Pia de Solenni i Erika Bachiochi, suradnica Centra za etiku i javnu politiku. Program će po prvi put ugostiti studente u jesen 2024.

UST će održati virtualnu press konferenciju uživo u utorak, 21. svibnja u Podne EDT za proslavu službenog pokretanja magisterija iz katoličkih ženskih i rodnih studija. U njemu će nastupiti Leah Jacobson, programska koordinatorica Nesti centra za vjeru i kulturu, dr. Kevin Stuart, Direktor Centra za vjeru i kulturu Nesti i odabrani instruktori programa, uključujući de Solennija i dr. Amy Hamilton sa Sveučilišta Texas u Austinu. Ne propustite ovu priliku da bolje razumijete perspektivu ovog magistarskog programa koji je jedinstven među katoličkim i sekularnim sveučilištima. Kako biste rezervirali svoje mjesto za online press konferenciju, napredna registracija je potrebno.

U kulturi probuđenog feminizma čovječanstvo je izgubilo iz vida Božji plan za žene koji je ukorijenjen u posebnim ulogama koje igraju u društvu i Crkvi. “Ovaj program je prvi takve vrste, ide pravo u oko kulturne oluje – suvremenog nesporazumasaznanja o tome što definira muškarca i ženu. Osposobljavamo učenike da znaju istinu, da ih istina oslobodi i da govore istinu u kontekstima u kojima se mnogi toga boje”, rekao je dr. Kevin Stuart. “Magistarski studij katoličkih ženskih i rodnih studija pruža znanje o povijesnim i teorijskim okolnostima ispod današnje zbrke, alternativni etički okvir iz srca Katoličke crkve i praktične vještine za utjecaj na područja koja su najizravnije pogođena.”

Putem inovativnog formata, studenti mogu započeti program s bilo kojim od četiri diplomska programa stjecanja specijaliziranih znanja u jednom području, a zatim primijeniti te tečajeve ako žele nastaviti do potpunog MA programa. Programi certifikata i područja specijalizacije uključuju seksualnost i rod, katolički feminizam, zdravlje i dobrobit žena te rodnu i obiteljsku politiku. Nastava će se održavati uživo online tako da učenici mogu biti bilo gdje i sudjelovati. Završni završni tečaj uključuje osobno imerzivno iskustvo s kolegama studentima, fakultetom i vodećim govornicima kako bi se poboljšao osobni aspekt i mogućnosti umrežavanja.

Leah Jacobson kaže da nesporazumi o rodu i seksualnosti teško su utjecali na arene akademske zajednice, zdravstvene zaštite žena i javne politike, što je dovelo do širenja pokvarene ideje o ljudskom identitetu kroz njihove goleme sfere utjecaja. Ona želi da diplomanti ovog magisterija umjetnosti budu osnaženi da na stol iznesu perspektivu utemeljenu na katoličkoj antropologiji.

Ovaj program ima prirodni dom u UST-ovom Nesti centru za vjeru i kulturu, koji pruža obrazovanje i formaciju kako bi pomogao ljudima razumjeti odnos između crkvenog univerzalnog poziva na ljubav i dominantne američke kulture. Novi magistarski studij katoličkih ženskih i rodnih studija izraz je toga, poučavajući studente punini katoličke istine i kako točno ispraviti suvremeni način razmišljanja koji je umanjio stvorenu dobrotu ljudske osobe.

Za potpuni press kit i za registraciju za online konferenciju za tisak uživo 21. svibnja posjetite ovdje.

###

O Sveučilištu St. Thomas

Sveučilište St. Thomas sveobuhvatno je katoličko sveučilište utemeljeno na slobodnim umjetnostima. Posvećen jedinstvu cjelokupnog znanja, UST nudi programe u tradicionalnim slobodnim umjetnostima, profesionalnim disciplinama i disciplinama koje se temelje na vještinama. Diplomanti Sveučilišta St. Thomas razmišljaju kritički, učinkovito komuniciraju, postižu profesionalni uspjeh i vode etički.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Doživjeti Božju prisutnost ovog ljeta

Katoličke vijesti

Sveti razgovori — što nas Isus uči

Katoličke vijesti

Marija i ljubav koja izgoni strah

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti