Pohođenje Blažene Djevice Marije
Praktični vjernik

Pohođenje Blažene Djevice Marije

Zdravo Marijo

Ovo mora biti jedna od mojih najdražih priča u Bibliji. (Moram sramno priznati da mi se u prošlosti sviđao samo zato što je imao žensku protagonisticu!)

Imao sam slučajni susret s jednim blaženim bratom u Kristu i on je rekao toliko stvari koje je moje srce zaista trebalo čuti.
Duh Sveti doista djeluje na čudne načine!

Ima toliko toga za razmišljati, ali ovo je ono što mi se najviše utisnulo u srce: da sam pozvana biti poput Majke Marije – prenosivi svetohranište. Zdravo Marijo

Marija je, iako trudna, pohrlila u pomoć svojoj rođakinji Elizabeti u njezinoj nevolji! Mary je sigurno osjetila mučninu jutarnjih mučnina, početnu nelagodu zbog ludih hormona i reakcije njezina tijela na njih.

Ipak, Marija je požurila u susret Elizabeti. Nakon susreta dviju žena, John je poskočio u Elizabetinoj utrobi!

Poziv na ljubav je sljedeći: Mogu li donijeti Krista drugima čak i kada se ne osjećam doraslim tome, što kažete čak iu trenucima svoje borbe? Kad me drugi susretnu, hoće li se njihova duša radovati što u meni vide Krista?

___

Izvorno objavljeno na Katoličke skitnje.

Nathalie Fernandez

Nathalie Fernandez

Nathalie Rachel Fernandez voli razgovarati (osobito sa strancima!), ići na jeftina putovanja s ruksakom po jugoistočnoj Aziji i sklapati prijateljstva na najneobičnijim mjestima. Predaje opći papir na nižem koledžu i strastveno želi potaknuti mlade ljude da zauzmu stav zahvalnosti i razmišljaju o životu i zašto smo svi ovdje na zemlji. Rimokatolička povratnica, napustila je vjeru u ludosti i vratila se kući Ocu punom ljubavi. Stječe svjedodžbu teologije na Katoličkom teološkom institutu u Singapuru i svakim se danom sve više zaljubljuje u našeg Gospodina!

Ostavite reprizu

2 mišljenja o “Pohođenju Blažene Djevice Marije”

  1. Izvještaj o navještenju, nadahnut od Duha Svetoga, pun je sitnih pojedinosti koje lako možemo propustiti. Jedan od klasičnih naslova Marije je Zaručnica Duha Svetoga. Doista, Elizabeta je ispunjena Duhom Svetim i nadahnuta je primijetila: “Čim sam čula tvoj pozdrav, dijete u meni poskočilo je od radosti.” Zapravo, u tom je trenutku Elizabeta bila “ispunjena Duhom Svetim” i naviješta (po prvi put) tajnu da je Gospodin sada utjelovljen u Marijinoj utrobi, a Elizabeta je prosvijetljena da doda “Kako su sretni da vjeruješ.” Ovim činom Marija čini nužan korak za iscjeljenje Evinog nedostatka vjere i povjerenja i pokreće čovječanstvo na novi put pun nade postavši majka Boga Mesije.

  2. Hvala, razmišljam o posjetu i volio bih biti tamo da svjedočim. To.

    Blagoslovi

Ostavite komentar

Ova stranica koristi Akismet za smanjenje spama. Saznajte kako se obrađuju podaci o vašim komentarima.

Najnoviji postovi

Prijavite se za naš Newsletter

Pritisnite gumb za uređivanje da biste promijenili ovaj tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Presveto srce, promijeni moje srce

Katoličke vijesti

Kalvinizam protiv Presvetog Srca Isusova

Katoličke vijesti

Slika Božanskog milosrđa: Otkucaj Božje Hesedove zavjetne ljubavi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti