Svečana proslava Presvetoga Srca Isusova u Kongori
Biskupska konferencija BiH

Svečana proslava Presvetoga Srca Isusova u Kongori

Svečanom procesijom oko župne crkve Presvetoga Srca Isusova u Kongori, uz pjevanje litanija svih svetih koje je predmolio fra Gabrijel Mioč, započelo je jučerašnje središnje misno slavlje i proslava patrona župe.


Kongora, 

Sub, 08. Lip. 2024.

Svečana proslava Presvetoga Srca Isusova u Kongori

Izvor: www.mandino-selo.com

Svečanom procesijom oko župne crkve Presvetoga Srca Isusova u Kongori, uz pjevanje litanija svih svetih koje je predmolio fra Gabrijel Mioč, započelo je jučerašnje središnje misno slavlje i proslava patrona župe, piše mrežna stranica mandino-selo.com

Uz pjesmu velikog župnog zbora te koncelebraciju desetak svećenika iz susjednih župa, jučerašnje misno slavlje, kao i prethodne svete mise u trodnevnici, predvodio je fra Josip Petonjić, gvardijan franjevačkoga samostana Svetoga Duha iz Zagreba.

U propovijedi je istaknuo da je i sam kao progranik iz Jajca proveo dvije godine u duvanjskom kraju (Korita), a dolaskom ovamo ponovno se prijestio tih dana i velikoga srca svih ljudi koji su (njih) prognanike iskreno srcem prihvatili kao svoje.

Naglasimo kako je u duvanjskome dekanatu Župa Presvetoga Srca Isusova u Kongori jedina posvećena Presvetome Srcu Isusovu. (kta/mandino-selo.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Hodočašće vjernika župe Uzašašća Gospodinova iz Novog Travnika u Poljsku

Katoličke vijesti

Katolici i protestanti u Švicarskoj zajedno molili za mir

Katoličke vijesti

Patron i krizma u najmanjoj sarajevskoj župi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti