Susreti mladih u HKM Grauebunden
Biskupska konferencija

Susreti mladih u HKM Grauebunden

“Ne bojte se izaći na ulice i na javna mjesta, kao apostoli koji su propovijedali Krista i Radosnu vijest spasenja po gradskim trgovima, mjestima i selima. Nije ovo vrijeme da se stidite Evanđelja. Sada je vrijeme da se ono naviješta po krovovima.” Jedna je ovo od poruka koje je papa Ivan Pavao II. izrekao na svjetskom danu mladih 1993. godine. Taj Kristov poziv na navještaj vrijedi za sve naraštaje pa tako i danas.

Svjesni izazova današnjeg svijeta i potrebe navještaja Krista mladima, HKM Grauebunden pokrenula je Susrete mladih koji će se održavati srijedom u crkvi sv. Fidelisa u Landquartu u 19:30h. Prvi susret održan je 7. veljače te je ujedno bio i pred korizmena duhovna obnova na kojoj su sudjelovali i stari i mladi.

Prvi susret započeli su na najljepši mogući način slaveći svetu euharistiju. Na početku misnog slavlja sve okupljene pozdravio je župnik Gregor Zyznowski, dok je misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao novoosnovani zbor mladih Ruah. Nakon svete euharistije uslijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu uz meditacije i glazbu zbora mladih. Na kraju klanjanja okupljeno mnoštvo primivši Božji blagoslov preselilo se u župnu dvoranu, gdje su ostali u druženju i razgovoru.

Svojim kućama uputili su se puni dojmova, radosni i ispunjeni snagom Duha Svetoga.  (kta/i.s.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Preminula majka bosanskog franjevca fra Lovre Gavrana

Katoličke vijesti

Stepinčevo 2024 u Hrvatskim katoličkim zajednicama u Njemačkoj

Katoličke vijesti

Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti