Prigodnim programom obilježeni Četrnaesti Dani Klišansko-konjičkih Hrvata u Beču
Biskupska konferencija

Prigodnim programom obilježeni Četrnaesti Dani Klišansko-konjičkih Hrvata u Beču

Udruga Klišansko-konjičkih Hrvata u Beču u suradnji s katoličkim župama u dolini rijeke Neretvice u općini Konjic: Obri, Solakova Kula i Podhum-Žitače i ove 2024. godine četrnaesti put zaredom u glavnom gradu Austrije Beču organizirala je Dane Klišansko-konjičkih Hrvata.

Manifestacija s tradicijom duljom od desetljeća održala se drugog vikenda u veljači. Program je započeo u subotu 10. veljače okupljanjem sudionika i gostiju u clubu “Casablanca” gdje je održana i Humanitarna večera. Uz domaće župnike iz Neretvice don Marina Marića župnika u Obrima i Solakovoj Kuli i fra Ivicu Karatovića župnika u župi Žitače, koji su na početku pozdravili domaćine i goste u prigodnom programu obratila je se i premijerka Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, koja se zahvalila organizatorima na pozivu, te obećala ovom vrijednom skupu u Beču podršku u okvirima svojih mogućnosti. Također, na humanitarnoj večeri gostima iz Konjičko –Klišanskog kraja obratio se i Predsjedatelj Doma naroda parlamentarne skupštine BiH gospodin Tomislav Martinović, koji je također podržao ovu manifestaciju, te izrazio svoju podršku svemu onom što ova udruga u Beču radi za dobro svojih svećenika i svog naroda ma gdje god on bio.

Nakon programa u subotu, sutradan, u nedjelju 11. veljače slavljeno je Euharistijsko slavlje u prepunoj crkvi u Am Hof, koju je predslavio don Marin Marić, uz suslavlje fra Ivice Karatovića. Don Marin je u svojoj propovijedi naglasio „da je prevažno maknuti gubu i kugu današnjeg vremena, a to je laž i licemjerje, vratiti povjerenje, koje je temelj našeg zajedništva ma gdje se god nalazili. Povjerenje možemo vratiti čvrstim karakterom i ispravnom savješću kakvu je imao blaženi Alojzije Stepinac. Upravo nam Stepinac može biti primjer iskrenog vjernika, domoljuba i čovjeka koji voli svoj identitet. Samo čvrstim karakterom i ispravnom savješću možemo se borit protiv kuge ovog vremena, i biti poput Stepinca”, zaključio je don Marin u svojoj propovijedi.

Nakon sv. Mise, uslijedilo je zajedničko druženje i razgovor o mogućnostima i idejama koje je moguće realizirati u budućem vremenu. (kta/i.a.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana četvrta likovna kolonija u Župi Sućuraj na otoku Hvaru

Katoličke vijesti

​​​​​​​Nastavak uspješne suradnje Caritasa BiH i Fondacije Mozaik

Katoličke vijesti

Predstavljanje društvene igre s kršćanskim simbolima „Bingoli“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti